vladin povjerenik za agrokor

Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak najavio plaće do Uskrsa - a evo što je Čačić rekao o njemu

Objavljeno: 10.04.2017. 12:00

Zadnja izmjena: 10.04.2017. 12:04

Foto: vlada rh

Na danas održanoj izvanrednoj sjednici Vlade Republike Hrvatske - sa samo jednom točkom dnevnog reda - odlučeno je da Ante Ramljak bude vladin izvanredni povjerenik za Agrokor.

Odluku je danas potvrdio i Trgovački sud. U svom prvom obraćanju javnosti, Ramljak je izjavio da je pred njima sada teška bitka za Agrokor, dobavljače, vjerovnike i zaposlenike.

- Pokušat ćemo učiniti sve da osiguramo sredstva za isplatu plaća radnicima do Uskrsa, i dobavljačima, pogotovo malim OPG-ovima. - izjavio je Ramljak, što bi značilo da bi radnicima Konzuma, Tiska i drugih tvrtki u sastavu Agrokora plaće trebale sjesti do petka.

Savjetovao Čačića i Vrdoljaka

50-godišnji Splićanin Ante Ramljak diplomirao je ekonomiju u Zagrebu i odslušao dvije godine studija na Pomorskom fakultetu u Rijeci. Radio je za nekoliko tvrtki, najviše u austrijskoj CA IB banci. Bio je direktor Škegrine Quaestus grupacije, u kojoj se bavio rizičnim kapitalom.

Iz Ramljakovog životopisa treba spomenuti da je vrijeme Milanovićeve vlade bio Čačićev pa potom i Vrdoljakov savjetnik za oblast energetike. Čačić ga je tada postavio za člana uprave Centra za praćenje investicija u energetskom sektoru (CEI) te za člana Nadzornog odbora HEP-a. Stoga smo zamolili Čačića da prokomentira vladin odabir Ramljaka.

- On je svakako kompetentan i socijalno inteligentan. Savjetovao bih mu da zadrži uz sebe tvrtku poput Alvarezove, jer ovo nije posao za samo jednog čovjeka. - izjavio je za portal Radimir Čačić, izražavajući pritom i optimizam da će Ramljak svakako ispuniti svoje najvažnije obećanje i isplatiti radnicima Agrokora plaće do Uskrsa.

Komentari