S 2,84 alkohola teže ozlijedio 79-godišnju pješakinju

Objavljeno: 01.03.2011. 11:13

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Jučer, 28. veljače oko 18.20 sati u Supilovoj ulici u Varaždinu dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom, a skrivio ju je 38-godišnjak, s 2,84 promila alkohola u krvi.

On se kretao iz smjera Zagrebačke ulice u smjeru Željezničkog kolodvora te se dolaskom do raskrižja sa Kozarčevom ulicom, nije zaustavio ispred obilježenog pješačkog prijelaza, već je nastavio kretanje te je tom prilikom prednjim djelom vozila udario u 79-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik navedenim pješačkim prijelazom.

Pješakinja je uslijed udara pala na kolnik te je tom prilikom zadobila ozljede zbog čega joj je medicinska pomoć pružena u OB Varaždin gdje su ozljede okvalificirane kao teške.

Kako je postojala opasnost da će vozač osobnog vozila nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u prostorije Policijske uprave varaždinske gdje je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva – alkohola.

Isti će tijekom današnjeg dana uz kaznenu prijavu za počinjeno kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće iz članka 272. Kaznenog zakona biti doveden istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu.


Komentari