Prometna nesreća

APSURD U CERJU TUŽNOM: Pijan i bez vozačke udario motocikl, ispostavilo se da je auto neregistriran, a tablice lažne

PU varaždinska

Objavljeno: 29.08.2016. 14:16

Zadnja izmjena: 29.08.2016. 14:19

Foto: Ilustracija

U subotu, 27. kolovoza, oko 1:00 na parkiralištu ispred ugostiteljskog objekta u Cerju Tužnom muškarac starosti 45 godina, upravljajući osobnim vozilom, prilikom uključivanja u promet, prednjim je dijelom vozila udario u bočni dio parkiranog motocikla, pri čemu je nastala materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

Postupajući po dojavi o prometnoj nesreći, policijski službenici Policijske postaje Ivanec izvršenim alkotestiranjem navedenog utvrdili su da je  pod utjecajem alkohola od 2,66 g/kg i da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje.

Također je utvrđeno da je vozilo odjavljeno, neosigurano i neregistrirano te da su na isto stavljene nepripadajuće registarske pločice. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da ih je isti namontirao na osobno vozilo s ciljem da se njim koristi u cestovnom prometu.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 45-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo Krivotvorenje isprava i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Komentari