Bakar poput zlata - sve češće krađe žljebova i kotlova

Objavljeno: 21.03.2011. 13:36

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: ilustracija

Krađa bakra postaje očito sve unosniji posao za kradljivce. I ovaj vikend ukraden je veći broj žljebova sa kuća, pa čak i bakreni kotao za rakiju, a policija je privela dvojac s ukradenim žljebom.

Policija je privela dvoje mladića starosti 17 i 18 godina, koji su zatečeni s barkenim žljebom koji su ukrali s kuće u noći s četvrtka na petak na Širokim ledinama.

Žljeb dug preko četiri metara vrijedan je oko 1100 kuna, a protiv njih je podignuta kaznena prijava za krađu.

Bakar je očito postao tražena roba, pošto je proteklog vikenda došlo do još tri krađe - iz gospodarske zgrade u Pašniku ukraden je bakreni kotao za rakiju vrijedan oko 2 tisuće kuna.

Gore je prošao vlasnik vikend kuće u Svetom Iliji, odakle je skinuto čak četrdesetak metara bakrenih žljebova u vrijednosti od oko sedam tisuća kuna, a tek nešto bolje sreće bio je drugi vikendaš iz Sv. Ilije, kojem je ukradeno tek desetak metara žljebova.

Dodamo li tome da su prošli tjedan i na groblju u Gornjem Knegincu ukradeni žljebovi, a u prošloj godini učestale su krađe bakrenih žica HŽ-a uz pruge, očito je bakar postao kvalitetna roba na "crnom" tržištu.


Komentari