Čak tri slučaja krađe osobnih podataka za telekomunikacijske usluge

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 26.01.2015. 11:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

Policijski službenici PU varaždinske ponovo su zaprimili nekoliko slučajeva krađe osobnih podataka, a u svim slučajevima nepoznate osobe su na ime žrtava "nabile" velike telefonske račune.

Policijski službenici tako su zaprimili su prijavu 45-godišnjakinje da je nepoznati počinitelj tijekom prosinca 2014. godine zlouporabio njezine osobne podatke te u njeno ime sa jednim teleoperaterom sklopio četiri pretplatnička ugovora za korištenje različitih telekomunikacijskih usluga. Time je radi neplaćenih računa, na njezino ime načinio dug od oko 4,000 kuna.          

Također je zaprimljena prijava 50-godišnjaka da je nepoznati počinitelj tijekom rujna prošle godine sklopio pretplatničke ugovore sa istim teleoperaterom za korištenje tri broja u mobilnoj mreži sa različitim tarifnim paketima, čijim je korištenjem nastalo dugovanje od oko 10,200 kuna.

Isto tako, policijski su službenici zaprimili prijavu 20-godišnjakinje da je tijekom srpnja 2014. godine nepoznati počinitelj sklopio dva ugovora o korištenju telekomunikacijskih usluga, načinivši dugovanje od oko 6,000 kuna.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja navedenih kaznenih djela.

Komentari