Četvero ozlijeđenih u prometnim nesrećama tijekom vikenda

Objavljeno: 17.11.2014. 12:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Izvor: Prometna nesreća na raskrižju Međimurske i Ulice Ruđera Boškovića u Varaždinu

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 13 prometnih nesreća i to četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i devet prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U petak, 14. studenog oko 10:50 sati, na državnoj cesti D35 kod Ivanečkog Naselja, u prometnoj je nesreći ozlijeđena 19-godišnjakinja.

>> Jedna osoba ozlijeđena u slijetanju automobila s ceste

Ona je upravljala osobnim vozilom iz smjera Ivanca prema Varaždinu. Zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, u jednom je trenutku vozilom sišla udesno van kolnika te prednjim dijelom vozila udarila u željezni most. Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 15. studenog oko 10 sati u Trnovcu. Žena starosti 56 godina upravljala je osobnim vozilom uključujući se s prilaznog puta u promet Ludbreške ulice, a da prethodno nije propustila bicikl kojim je nepropisno lijevom biciklističkom trakom upravljao 78-godišnjak. Uslijed udara prednjeg dijela vozila udarila u lijevi bočni dio bicikla, 78-godišnjak je pao na kolnik, pri čemu je ozlijeđen. Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njegove ozljede za sada nisu okvalificirane.

Ženska osoba starosti 24 godine ozlijeđena je u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 16. studenog oko 3:50 sati u Supilovoj ulici u Varaždinu. Ona je upravljala osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 0,84 g/kg iz smjera Merlićeve prema Zagrebačkoj ulici. Zbog neprilagođene brzine uvjetima i stanju kolnika, izgubila je nadzor nad upravljačem i sletjela van kolnika u desno, gdje je prednjim dijelom vozila udarila u stup javne rasvjete, a potom i u dvorišnu ogradu. Ozlijeđena 24-godišnjakinja prevezena je u Opću bolnicu Varaždin gdje su njezine ozljede okvalificirane kao lakše.

Jučer, 16. studenog oko 14:15 sati, na raskrižju Međimurske i Ulice Ruđera Boškovića u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

>> FOTO: Sudar na križanju kod Vindije, jedna osoba ozlijeđena

Muškarac starosti 49 godina upravljao je osobnim vozilom ulicom Ruđera Boškovića. Dolaskom do raskrižja s Međimurskom ulicom, ušao je vozilom u raskrižje dok je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo za njegov smjer kretanja. Tom je prilikom u prednji lijevi bočni dio njegovog vozila, prednjim desnim dijelom udarilo osobno vozilo kojim je Međimurskom ulicom upravljao 26-godišnjak, a koji je ušao u raskrižje na znak zelenog svjetla za svoj smjer kretanja. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 26-godišnji vozač te je prevezen u Opću bolnicu Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Komentari