Za okrutno ubojstvo bratića iz koristoljublja 30 godina zatvora

Objavljeno: 22.11.2011. 13:22

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Dejan Čemerika (21) iz međimurskog mjesta Palinovec nepravomoćno je osuđen na Županijskom sudu u Varaždinu na 30 godina zatvorske kazne zbog teškog ubojstva svog bratića Marija Čemerike (31) iz koristoljublja. Svog bratića ubio je na Uskrsni ponedjeljak kako mu ne bi morao vratiti 4500 eura i 70 tisuća kuna koje mu je posudio.

Podsjetimo, krajem travnja ove godine, na Uskrsni ponedjeljak, Dejan je putem SMS poruka dogovorio susret sa svojim bratićem Marijem na napuštenom poljoprivrednom zemljištu na cesti između međimurskih mjesta Podturen i Ferketinec.

Kad se u noćnim satima Mario dovezao do mjesta sastanka, ubojica ga je kroz prozor automobila napao kuhinjskim nožem dužine 12 centimetara. Mario je uspio izaći iz automobila gdje mu je njegov bratić zadao još nekoliko uboda nožem.

>> Strava u Međimurju: Ubojstvo i teška ozljeda na cesti

>> Međimurje: Mladić priznao ubojstvo svog bratića

Obdukcijom je utvrđeno da je Mario zadobio ukupno devet ubodnih i ubodno-reznih rana koje su izazvale unutarnje krvarenje od čijih je posljedica na kraju i preminuo.

Ubojica, njegov bratić Dejan, ostao je na mjestu događaja, a policijskim službenicima koji su prvi došli na mjesto događaja rekao je da su njega i Maria napala tri nepoznata muškarca. To se kasnije pokazalo kao laž te je Dejan priznao zločin.

Sud mu nije povjerovao da je bila riječ o nužnoj obrani. Sudac Igor Pavlic ocijenio je da je Dejanov čin bio isplaniran.

- Svi dokazi upućuju na to da ste ubojstvo detaljno isplanirali. Pomno ste odabrali osamljeno mjesto u  blizini Romskog naselja kako bi sumnja pala na treće osobe, a nakon ubojstva oprali ste auto i odbacili nož. Kad vam je plan propao legli ste na tlo i tvrdili da ste bili napadnuti - objasnio je sudac Pavlic naglasivši da je riječ o bezobzirnom i okrutnom činu.

- Dubina i raširenost rana koje je zadobio ubijeni pokazuju da se branio i bježao, a vi ste trčali za njim tako da nema govora o nužnoj obrani. Ubijena osoba bila vam je bratić, osoba koja vam vjeruje. Ovo je okrutno, bešćutno, hladnokrvno i pomno planirano ubojstvo. Pokazali ste izrazito visok stupanj brutalnosti i upornosti - istaknuo je sudac Pavlic.

Komentari