izbjegnuta veća nesreća i šteta

Detalji izbijanja požara u Lidlu - zapalile se škrinje, vatrogasci se 50 metara probijali kroz dim

Objavljeno: 25.09.2016. 12:15

Zadnja izmjena: 25.09.2016. 12:24

Foto: Foto čitatelja / Siniša Sović / Foto agencija Sjever

Maločas smo vas izvjestili da se ispred trgovačkog centra Lidl u Gospodarskoj ulici u Varaždinu nalaze policijska vozila iz razloga što službenici obavljaju očevid nakon požara koji je izbio noćas, oko 3 sata ujutro. U međuvremenu, razgovarali smo sa zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe grada Varaždina koji nam je otkrio što su vatrogasci zatekli prilikom ulaska u centar.

Ivica Labaš istaknuo je da su posljedice mogle biti i gore da je požar zahvatio drveni strop, a zasad znamo da su se iz nepoznatog uzroka (vjerojatno kvara na instalacijama) zapalili rashladni uređaji smješteni po sredini trgovine – cijeli niz škrinja za smrznutu robu koje se nalaze duž drugog dijela dućana od ulaznih vrata.

>>FOTO: Ispred Lidla u Varaždinu policijska vozila - u tijeku očevid, u noći izbio požar!

Dim zahvatio cijeli centar

- Kada smo došli, dim je već bio do poda i proširio se sve do ulaznih vrata, dakle cijelim centrom, tako da smo se do škrinja morali morali probijati 50 metara i prethodno silom otvoriti ulazna vrata – rekao nam je Labaš.

- Indirektna šteta je jako velika jer je uništen cijeli strop; čađa je zahvatila i proizvode te je sada pitanje koliki dio proizvoda će se moći spasiti – kaže Labaš te napominje da je od svih trgovačkih centara u Varaždinu, samo jedan izravno spojen s vatrogasnom centralom, dakle od njega vatrogasci imaju i ključ i tlocrt. To nije slučaj s Lidlom.

Posljedice mogle biti i veće

- Šteta je mogla biti i puno veća da jer vatro dojava nije spojena na nas. Da se zapalio strop, vjerojatno bismo požar gasili još sada - naglašava zapovjednik JVP-a.

Na mjesto događaja je, kako doznajemo, pristiglo šest vatrogasnih vozila, 21 vatrogasac, a za potpunu sanaciju (gašenje požara pa oddimljenja prostora) bilo im je potrebno oko dva sata. Osim vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Varaždin, u gašenju požara s dva navalna vozila sudjelovalo je i 11 operativnih članova DVD-a Gornji Kućan.

Komentari