Facebook postrojba PU varaždinske rješava slučajeve

Objavljeno: 04.03.2011. 13:55

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

PU varaždinska očito ima i svoju "Facebook postrojbu", policijske službenike koji surfaju bespućima interneta u potrazi za počiniteljima prekršaja i kaznenih djela. Dokazuje to i slučaj iz Ivanca.

PU varaždinska je protiv 31-godišnjeg muškarca podnijela kaznenu prijavu zbog nedozvoljenog posjedovanja automatske puške. Zanimljivo je da su do saznanja vezanih uz slučaj došli putem društvene mreže "Facebook".

Naime, muškarac je tijekom 2009. godine donio spomenutu automatsku pušku u jedan ugostiteljski objekt na širem ivanečkom području gdje su se s njom fotografirala dva mladića. Jedan od njih, 21-godišnjak, fotografije je zatim postavio na svoj profil na Facebook.

Policijskoj "Facebook postrojbi" to nije promaknulo pa je, nakon kriminalističke istrage, protiv muškarca koji je nedozvoljeno posjedovao oružje podnesena kaznena prijava.

Postojanje varaždinske "Facebook postrojbe" obavijeno je velom tajne i nije službeno potvrđeno. Glasnogovornica varaždinske policije Marina Kolarić rekla nam je samo da se policijski službenici PU varaždinske u istragama prekršaja i kaznenih djela koriste svim resursima koji im stoje na raspolaganju.



Komentari