FOTO: Buknuo požar u Gortanovoj ulici u Varaždinu, navodno privedeni beskućnici

Objavljeno: 14.01.2015. 22:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: FOTO Čitatelji eVaraždina

Izvor: galerija-images/pozar u gortanovoj

Kako nam javlja naša čitateljica, večeras oko 20 sati u ulici Vladimira Gortana u Varaždinu buknuo je požar u devastiranim prostorima bivše tvrtke "22. decembar", nasuprot dječjeg vrtića.

Kako pritom neslužbeno doznajemo od obližnjih stanara, požar su navodno izazvali beskućnici koji su tamo već neko vrijeme živjeli ili ovisnici o drogama.

- Kada sam izašla na ulicu tamo su već bila vatrogasna kola i gašenje požara bilo je u tijeku. Požar su navodno izazvali narkomani koji su tamo živjeli duže vrijeme, a koliko sam vidjela, nekoga ili neke od njih policija je privela. Požar je ugašen, a u ovom trenutku policajci i vatrogasci su još uvijek tamo i čini se da obavljaju očevid – rekla nam je čitateljica nešto prije 22 sata.

Da je došlo do požara potvrdio nam je i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Varaždin Ivica Labaš.

- U tim prostorima boravili su beskućnici i vjerojatno su na neki nači izazvali požar koji je isprva buknuo u prvom dijelu objekta, a potom zahvatio ostale prostorije i ostatke "svega i svačega". Riječ je o potpuno devastiranim prostorima – kaže Labaš.

U Policijskoj upravi varaždinskoj nismo uspjeli doznati je li zaista došlo do doprivođenja.

- Istaživanja su u tijeku te će zbog mraka biti nastavljena u ranim jutarnjim satima, kada će se o svemu moći reći nešto više  - rekli su nam u PU varaždinskoj.

Zgrada bivše tvrtke navodno je, kako doznajemo, u vlasništvu Grada Zagreba te već deset godina stoji zapuštena.

{gallery}pozar u gortanovoj{/gallery}

Komentari