Hrabri starac iz Držimurca sukobio se s provalnicima

Objavljeno: 18.01.2011. 11:53

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Ilustracija

U obiteljskoj kući muškarca starog 78 godina u međimurskom selu Držimurec u nedjelju navečer odvijala se prava drama. Kao u nekom trileru ili filmu strave, slabog ali vrlo hrabrog starca u noći su napali razbojnici koji su provalili u njegovu kuću dok je spavao. No, hrabri starac nije se dao smesti nego je napao razbojnike.

Starca je u noći probudilo razbijanje stakla. Polako je ustao iz kreveta i u svojoj kući zamijetio tri nepoznate siluete, odnosno drske razbojnike koji su, dok je on spavao, provalili u njegovu kuću. Starac se nekako došuljao do kuhinje i uzeo dva kuhinjska noža te je prijetnjama i vikom pokušao otjerati nepoznate osobe. U tome nije uspio jer su razbojnici odmah krenuli prema njemu s namjerom da ga ušutkaju. On im je uspio pobjeći u spavaću sobu i zaključati se no oni su nasilno otvorili vrata sobe i oborili starca na pod. Hrabri starac grčevito se borio pokušavajući nožem ozlijediti barem jednog od razbojnika no to mu nije uspjelo jer je jedan od razbojnika golim rukama uspio slomiti oštricu noža.

Jedan od razbojnika zatim je držao starca na podu dok su ostala dvojica pretraživali kuću u potrazi za vrijednim stvarima. Na kraju, ukrali su tek jedan digitalni prijemnik za TV te jedan mobitel ukupne vrijednosti manje od tisuću kuna. Na sreću, hrabri starac u napadu nije teže ozlijeđen. Zadobio je tek porezotinu šake. Međimurska policija traga za počiniteljima protiv kojih će biti podnesena kaznena prijava.

Komentari