Kuršanec: Mještani gađali policajce kamenjem i ciglama

Objavljeno: 24.03.2011. 14:10

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Šest mladića Romske nacionalnosti napalo je u utorak navečer policijske službenike u Romskom naselju Kuršanec kraj Varaždina. Policijske službenike gađali su kamenjem i ciglama pri čemu su lakše ozlijedili jednog policajca te oštetili policijsko vozilo.

Policijski službenici u utorak navečer prikupljali su informacije o kaznenom djelu u Romskom naselju Kuršanec kada ih je iznenada napala grupa osoba mlađe životne dobi. Bez ikakvog povoda, mladići su počeli kamenjem i ciglama gađati parkirano policijsko vozilo i dvojicu policajaca.

Većina "projektila" završila je na policijskom automobilu na kojem je razbijeno prednje vjetrobransko staklo, a jedan "projektil" pogodio je policijskog službenika starog 39 godina u koljeno. Pomoć mu je pružena na odjelu Hitne medicinske pomoći, a ozljede su mu okvalificirane kao lake.

Mladići su na policijske službenike i službeno vozilo bacili ukupno oko 30 "projektila", od sitnog kamenja do velikih cigli, i sreća je da nisu bili baš precizni u gađanju policijskih službenika jer su njihove ozljede mogle biti i veće.

Vezano uz ovaj slučaj, policijski su službenici utvrdili da su napad na službenu osobu počinili mladići u dobi od 15 do 20 godina. Protiv petorice od njih bit će podnesene kaznene prijave zbog napada na službenu osobu, a za jednim napadačem još se traga.



Komentari