tužna obavijest

Nakon tjedan dana borbe za život, preminula biciklistica koju je udario kombi varaždinskih registracija

Objavljeno: 12.09.2017. 16:02

Zadnja izmjena: 12.09.2017. 16:03

Foto: Ilustracija

Danas je u Županijskoj bolnici Čakovec preminula 77-godišnja biciklistica na koju je prošloga utorka u Prelogu naletio kombi Renault Master varaždinskih registracija za čijim je upravljačem bio 29-godišnji vozač.

On je navedenog dana nešto prije 12 sati - nakon što je zaustavio vozilo u Ulici Konopljišće kod kbr. 9 u Prelogu - neoprezno krenuo unatrag te stražnjim dijelom kombija udario u prednji kotač bicikla s kojim je uz desni rub kolnika upravljala 77-godišnja biciklistica. Nakon udara došlo je do prevrtanja bicikla i pada vozačice na kolnik. Ozlijeđena je biciklistica prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći zadobila teške ozljede opasne po život zbog čega je zadržana na liječenju. 

Unatoč naporima liječnika, biciklistica je danas podlegla ozljedama. Protiv 29-godišnjeg vozača kombija zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku. Nadležni državni odvjetnik naložio je obdukciju. Neslužbeno doznajemo da je vozač s prebivalištem u Nedelišću, a da se radi o službenom vozilu registriranom u Varaždinu.

Komentari