ipak bez razbijanja

VIDEO: PRIVEDENO 27 NAVIJAČA Jesu li ovo jučer navijači u centru grada bježali od policije?

Objavljeno: 01.06.2017. 10:40

Zadnja izmjena: 01.06.2017. 10:44

Foto: foto/video čitatelja

Prema informacijama iz PU Varaždinske, na jučerašnjoj utakmici finala Kupa Hrvatske okupilo se oko 8 tisuća navijača. Nekih većih izgreda nije bilo, ali je ipak 27 navijača završilo na policiji.

Od toga njih 24 uhićeno je zbog alkoholiziranosti, pokušaja unošenja pirotehničkih sredstava i narušavanja javnog reda i mira. Oni su privedeni u policiju, pa su onda poslani na prekršajni sud. Na istočnoj tribini - gdje su bili smješteni navijači Dinama - došlo je do manjeg izgreda prilikom napuštanja tribina.

Pokušali nerede u Zagrebačkoj

Tri navijača - jedan u dobi od 41 godine i dva 26-godišnja mladića - tom su prilikom nasrnuli na policajce koji su nadzirali njihov izlazak. I oni su završili na policiji, ali će protiv njih biti pokrenut kazneni postupak zbog napada na službene osobe. Sve osobe koje su bile poslane u policiju već su odande i puštene, uz prethodni odlazak na odgovarajući sud. Nije bilo prijava o razbijanju, tako da policija sve ove događaje ocjenjuje kao relativno uobičajene.

Na video snimci koju nam je poslao čitatelj vidimo pokušaj izgreda u Zagrebačkoj ulici. Nekoliko desetaka navijača izazivalo je buku, a možda su imali i nešto drugo na umu. Iz snimke ne možemo razaznati o čijim se navijačima radilo. Koliko vidimo, ubrzo su se razbježali - vjerojatno zbog dolaska policajaca, koji su bili spremni za ovakve situacije. Kako smo doznali od policije, sličan se izgred dogodio i u blizini stadiona. Srećom, bez većih posljedica, nisu stradali ni auti ni stakla ni ljudi. Tako ova odlična tekma ipak nije završila u sjeni nereda.

 

Komentari