Nitko ne želi doći po pilu na kojoj su otisci Marija Koradea

Objavljeno: 24.01.2015. 15:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zagorje.com

Policija još nije uspjela ispitati muškarca iz Zlatara koji bi trebao svjedočiti u korist Marija Koradea (26). Za njega je Korade izjavio da je bio s njim na njegovu imanju kad su ga braća Bistrović, Robert (24) i Nenad (19), i susjed Zlatko Behin (31) optužili da ih je brutalno pretukao drškom pištolja i kolcem, piše 24 sata.

Oni tvrde da im je prijetio da će ih razrezati motornom pilom, koju je pokušao upaliti, ali nije uspio, te da će pobiti njih i njihove obitelji ako ga prijave policiji. Morali su klečati i ležati dok ih je tukao, a kad je otišao, pobjegli su doma i na kraju ipak sve prijavili policiji.

Zbog toga je Korade, sin generala Ivana Koradea, koji je 2008. ubio pet ljudi pa sebe, dobio mjesec dana zatvora. Sudac istrage Krešimir Devčić pritvorio ga je kako ne bi utjecao na svjedoka kojeg policija sad ne može pronaći. Žrtve tvrde i da nikakvog svjedoka nije bilo, da je Korade bio sam. Robert Bistrović nezadovoljan je i radom policije.

- Iako sam im izjavio da je uzeo motornu pilu i pokušao je upaliti kako bi nas razrezao, tu pilu policija nije uzela kao dokaz. Ona i dalje stoji kod mene u garaži. Rekli su da će doći po nju, ali se nitko nije pojavio, a na njoj su Koradeovi otisci prstiju - kaže. Dodao je i da je Korade, nakon što ih je pretukao, nazvao nekog s mobitela i govorio mu da ne zna što da napravi s njima, da li da ih ubije i pokopa ili da zove policiju zbog krađe.

Korade je optužio žrtve da su ga prevarili za drva. Najteže je ozlijeđen Nenad Bistrović, koji je u par navrata završio u bolnici zbog krvarenja iz nosa. U četvrtak su ga nakon dan i pol hospitalizacije pustili doma iz bolnice Sestara milosrdnica. Zadržali su ga jer mu je krv, koja više nije mogla teći na nos, spuštala kroz usta.

Izvor: 24 sata.hr

Komentari