Noćna vožnja čamcem završila tragično

Objavljeno: 27.03.2011. 16:27

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Andrej Svoger / CROPIX

Mrtvo tijelo muškarca starog oko 50 godina pronađeno je u nedjelju oko 10 sati na nasipu akumulacijskog jezera HE Dubrava s varaždinske strane u visini mjesta Hrženica.

Iako identitet nije službeno potvrđen, radi se o Tihomiru Š. iz Ivanovca koji je nestao u subotu navečer nakon prevrtanja čamca kojim je s još dvojicom prijatelja plovio jezerom. Za jednim se muškarcem, starim oko 25 godina, još traga dok je jedan muškarac star oko 50 godina uspio otplivati na obalu i spasiti se.

Trojica muškaraca, Tihomir, Mario i Mladen, u subotu poslijepodne i navečer su se družili u vikend kući kraj akumulacijskog jezera HE Dubrava. Navodno su pekli roštilj i usput konzumirali alkohol. Oko 21 sat navečer, iz nepoznatog su razloga odlučili čamcem isploviti na jezero.

Riječ je o starom, uskom i nesigurnom čamcu i upravo je to, u kombinaciji s alkoholom koji su navodno konzumirali, dovelo do tragedije. Čamac se naime prevrnuo i muškarci su završili u ledenoj vodi. Jedan od njih, Mladen B. iz Hrženice, uspio je otplivati do obale i obavjestiti policiju.

U nedjelju ujutro, prijatelj trojice muškaraca Milivoj Mustak iz Preloga, čuo je što se dogodilo te je svojim čamcem otišao u potragu za nestalima. Oko 10 sati, kraj nasipa s varaždinske strane primjetio je prevrnuti zeleni čamac. Kad je prišao bliže uočio je da se za čamac drži muškarac.

- Bio je to Tihomir. Gornji dio tijela bio mu je na čamcu, a donji u vodi. Mislim da se nije utopio nego je umro od hladnoće. Voda je naime bila izuzetno hladna, a cijelu noć puhao je i izuzetno hladni vjetar. Kad sam došao do čamca, policija je već bila tamo pa sam im pomogao odvući čamac do nasipa da mogu izvući tijelo iz vode - prepričao je Mustak jutrošnje događaje.

Nakon toga nastavio je tragati za drugim nestalim muškarcem, Marijem iz Vrbanovca starim oko 25 godina no nije ga uspio pronaći pa se vratio na obalu. Za nestalim muškarcem tragaju i varaždinski i međimurski policajci. Utvrđuju se i sve okolnosti vezane uz tragičan događaj.



Komentari