Novi Marof: Bježao policiji i na kraju završio u betonskoj ogradi

Objavljeno: 25.12.2014. 11:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

U Novom Marofu u utorak navečer odigrao se scenarij kao u akcijskim filmovi. 23-godišnjak automobilom je bježao policijskim službenicima i na kraju završio u betonskoj ogradi...

Policijski službenici Policijske postaje Novi Marof obavljali su u nadzor i kontrolu prometa u Strmcu Remetinečkom te tom prilikom pokušali zaustaviti osobno vozilo u pokretu kojim je upravljao tada nepoznati vozač. Nakon što se isti nije zaustavio već naglo ubrzao, policijski su službenici krenuli za njim s upaljenim svjetlosnim znakovima.  Vozač se nije zaustavio već je nastavio vožnju te je u Strmcu Remetinečkom zbog neprilagođene brzine kretanja udario uz cestu parkirano osobno vozilo.

Unatoč prometnoj nesreći, vozač je bez zaustavljanja nastavio vožnju u smjeru Novog Marofa i dalje praćen policijskim vozilom. Dolaskom u Novi Marof, naglo je skrenuo na prostor autobusnog kolodvora i tom prilikom je s mjesta suvozača iskočila mlađa muška osoba. Policijski službenici zaustavili su vozilo kako bi zadržali suvozača, dok je vozač nastavio daljnju vožnju Varaždinskom ulicom u smjeru Varaždina.

Vozač se udaljio od policijskih službenika, a oni su nastavili potjeru i zatekli vozilo razbijeno kod raskrižja s Topličkom ulicom te ozlijeđenog vozača. Očevidom je utvrđeno da je vozač pri izlasku iz lijevog zavoja, radi neprilagođene brzine kretanja, sletio u desno van kolnika i udario u betonsku dvorišnu ogradu.

Vozač za kojeg je naknadno utvrđeno da se radi o 23-godišnjaku je prevezen u Opću bolnicu Varaždin gdje je zadržan na daljnjem liječenju, dok je 23-godišnji suvozač doveden u Policijsku postaju Novi Marof poradi daljnjeg kriminalističkog istraživanja.

Komentari