nisu na godišnjem

Ovih je dana 'sezona' krađa i provala i dosegla svoj vrhunac - pokradena čak i kapelica u Voći

Objavljeno: 03.08.2017. 19:35

Zadnja izmjena: 03.08.2017. 19:35

Foto: Ilustracija

I dok su brojni stanovnici našega kraja na zasluženom odmoru, lopovi i provalnici ne miruju. Sudeći prema policijskim izvješćima, čak su pojačali svoju aktivnost, te kradu po kućama, automobilima, a na meti se našla i crkva.

Dva su se lopova domogla svog plijena u parkiranim vozilima. Iz nezaključanog vozila u mjestu Križanče, nepoznati je počinitelj prekjučer ukrao laptop i oštetio 42-godišnjeg vlasnika za više tisuća kuna. Jučer u Tužnom lopov je iz parkiranog teretnog vozila otuđio mobitel koji je u vlasništvu poduzeća sa sjedištem u Zagrebu. 

'Ogulili' kapelicu

Najviše se provaljivalo u kuće - tako je negdje između petka i jučerašnjeg dana provaljena kuć u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu te je odnijet zlatni nakit. Istog se plijena domogao i lopov još jednoj krađi u Varaždinu - ovaj put u ulici Eugena Kumičića. Krađa se zbila tijekom noći s utorka na srijedu, a jučer je zlato odnijeto i iz kuće u Kućan Marofu.

Provalnik u Jalžabetu se, pak, domogao tridesetak kilograma mesa i smrznutog povrća iz kuće u ulici Zaselak. U noći s utorka na srijedu u predjelu Rakovnik, Donja Voća, nepoznati je lopov otuđio bakreni pokrov i oluk s kapelice. U svim ovim slučajevima policija još traga za počiniteljima.

Komentari