Pokušao je ubiti pištoljem, a zatim bombom želio smaknuti članove njene obitelji

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 15.12.2014. 16:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

Izvor: a4cgr.wordpress.com

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu pred Županijskim sudom u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv 30-godišnjaka zbog počinjenja dva kaznena djela pokušaja ubojstva te kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom...

Optužnicom ga se tereti da je 4. svibnja 2008. u Čakovcu, s ciljem usmrćenja, ispalio hitac iz pištolja s prigušivačem prema oštećenici koja je u tom trenutku upravljala osobnim automobilom. On ju je promašio pa je nastavila vožnju. Presreo ju je u drugoj ulici i ispalio još dva hica iz pištolja od kojih je jedan pogodio blatobran vozila čime je ugrozio i njenog trogodišnjeg sina koji se nalazio na stražnjem sjedalu.

Također 30-godišnjaka se tereti da je tijekom 2013. godine u živicu iza kuće postavio ručnu bombu u cilju da usmrti sestru oštećenice te pristajući da usmrti nekog od članova njene obitelji ili svaku drugu osobu koja aktivira bombu.

Navedenu je bombu 14. studenog 2013. slučajno aktivirao radnik prilikom čišćenja živice i uslijed eksplozije zadobio perforaciju oka i ozljede po tijelu.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru od 12. lipnja 2014., a vijeće Županijskog suda u Varaždinu je na prijedlog državnog odvjetnika produljilo okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od dovršenja pokušanih kaznenih djela.

Komentari