velika tragedija u našem kraju

Policija utvrđuje tko je vozač uslijed čijeg je nepropisnog pretjecanja poginuo Marko Čanžar iz Žarovnice

PU Varaždinska

Objavljeno: 20.02.2017. 12:22

Zadnja izmjena: 20.02.2017. 14:50

Kako smo već izvjestili, u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, u nedjelju 19. veljače oko 16.35 sati na državnoj cesti D-35 u Varaždinskoj ulici u Lepoglavi, smrtno je stradao 27-godišnji Marko Čanžar iz Žarovnice.

>>FOTO Žarovnica u crnom - poginuli je 27-godišnji mladić Marko Čanžar

Danas je policija izvjestila o detaljima očevida:

  • Za sada je neutvrđeni vozač upravljao osobnim vozilom iz smjera Lepoglave u smjeru Ivanca, te je započeo radnju nepropisnog pretjecanja vozila kojim je u istom smjeru upravljao 49-godišnjak, a da se prije nije uvjerio da tom radnjom ne ometa normalno kretanje vozila koja dolaze iz suprotnog smjera.
  • Tom prilikom je došlo do udara prednjeg lijevog djela vozila u prednji lijevi dio osobnog vozila kojim je iz smjera Ivanca u smjeru Lepoglave upravljao 35-godišnjak.
  • Nakon udara za sada neutvrđeni vozač je izgubio nadzor nad vozilom i sletio van kolnika u desni cestovni jarak, odakle se vozilo odbilo natrag na kolnik, te je došlo do višestrukog prevrtanja kojom prilikom je iz vozila ispao muškarac starosti 44 godine, dok je mladić starosti 27 godina u vozilu zadobio višestruke povrede od kojih je preminuo na mjestu događaja.

Smrt je na mjestu događaja konstatirala liječnica Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. U vrijeme obavljanja očevida promet je tom dionicom bio zatvoren za sav promet od 16.35 do 20.55 sati, te se odvijao obilaznim pravcima.

Ovo je druga smrtno stradala osoba na prometnicama Varaždinske županije.

Komentari