Prometna nesreća u Radovcu: Za dlaku izbjegnuta katastrofa

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 22.12.2014. 14:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Izvor: Sebastijan Kostanjevec

U Radovcu su u petak dogodila prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene dvije osobe, a katastrofa je izbjegnuta za dlaku...

Muškarac starosti 26 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Radovec Polja prema Radovcu te je zbog nekretanja uz desni rub kolnika, lijevom bočnom stranom vozila udario u lijevi bočni retrovizor osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljala 62-godišnjakinja. Nakon toga je nastavio daljnju vožnju bez zaustavljanja te je dolaskom u Varaždinsku ulicu u Radovcu, zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad upravljačem i vozilom sletio van kolnika u desnu stranu gdje je prednjim dijelom vozila udario u plinski priključak, a nakon toga i dvorišnu ogradu. Uslijed udara u ogradu, vozilo se prevrnulo na livadu. U prometnoj je nesreći ozlijeđen vozač i 18-godišnji putnik iz njegovog vozila. Medicinska im je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak na jugozapadnoj obilaznici Varaždina. Muškarac starosti 52 godine upravljao je teretnim vozilom iz smjera Turčina prema Gojancu. Zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste te uvjetima prometovanja, prednjim dijelom vozila udario je u stražnji dio zaustavljenog teretnog vozila kojim je upravljao 55-godišnjak, a koji se zaustavio zbog zaustavljenog vozila ispred sebe. Od siline udara, teretno vozilo 55-godišnjaka je odbačeno prema naprijed gdje je udarilo u stražnji dio osobnog vozila kojim je u istom smjeru upravljala 47-godišnjakinja, koja se zaustavila ispred radova na cesti, postupivši po znaku ovlaštene osobe na upravljanju prometa. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 55-godišnji vozač kojem je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.
    
Prometna nesreća dogodila se i u Možđencu, a ozlijeđen je 24-godišnjak. On je u subotu upravljao osobnim vozilom iz smjera Novog Marofa prema Možđencu. Zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na cesti, vozilom je sletio u lijevo van kolnika gdje se vozilo prevrnulo na bok. Vozač je pritom ispao iz vozila te ga je vozilo prikliještilo uz tlo. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a ozljede za sada nisu okvalificirane.

Do prometne nesreće došlo je u subotu na raskrižju Supilove i ulice Josipa Kozarca u Varaždinu. Žena starosti 38 godina upravljala je osobnim vozilom Kozarčevom ulicom iz smjera Prešernove ulice. Dolaskom do raskrižja sa Supilovom ulicom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušla je u raskrižje, a da prethodno nije propustila bicikl kojim je biciklističkom trakom u smjeru Zagrebačke ulice upravljala 51-godišnjakinja. Prilikom udara prednjeg dijela osobnog vozila u desni bočni dio bicikla, biciklistica je izgubila ravnotežu i pala na kolnik. Navedenoj je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njezine ozljede za sada nisu okvalificirane.

Komentari