Prometnim nesrećama u županiji kumovali alkohol i nepažnja

Objavljeno: 23.01.2015. 16:57

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

U tri pormetne nesreće koje su se dogodile 22. siječnja na području Varaždinske županije ozlijeđene su tri osobe, a uzroci prometnih nesreća su nepažnja i vožnja pod utjecaje alkohola.

U Koprivničkoj ulici u Varaždinu oko 13,45 sati dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 64 godine upravljao je osobnim vozilom desnom prometnom trakom sjeverne  kolničke trake iz smjera Čakovca prema Optujskoj ulici. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, nije  se zaustavio pored vozila koje se već zaustavilo na lijevoj prometnoj traci.

Tom je prilikom prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednji kotač bicikla kojim je nepropisno preko pješačkog prijelaza upravljao 15-godišnji maloljetnik.

Uslijed udara, maloljetnik koji u vožnji nije koristio zaštitnu kacigu je pao na kolnik te je ozlijeđen. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozljede za sada nisu okvalificirane.

Dvije su osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 18.30 sati na Varaždin Bregu, Mozdernjak.

Mladić u dobi od 23 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.63 g/kg lokalnom cestom prema Gornjem Knegincu. Dolaskom do oštrog lijevog zavoja, na nizbrdici, zbog neprilagođene brzine kretanja stanju kolnika i uvjetima prometovanja, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom sletio u lijevo van kolnika, gdje je u bočnom okretanju stražnjim lijevim dijelom vozila udario u stablo na cestovnoj bankini.

U prometnoj su nesreći ozlijeđeni vozač i 27-godišnja putnica iz njegovog vozila, te su prevezeni u Opću bolnicu Varaždin.

Treća prometna nesreća dogodila se oko 19 sati u ulici Stjepana Radića u Vidovcu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 51-godišnji pješak.

Mladić u dobi od 20  godina upravljao je teretnim vozilom iz smjera Varaždina prema Ivancu, te je zbog nepropisne brzine kretanja, prednjim lijevim dijelom vozila udario u 51-godišnjaka, koji je neoprezno prelazio kolnik.

Ozlijeđenom je pješaku medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Komentari