Provaljeno u Odjel za financije Grada Novog Marofa, očevid u tijeku...

Objavljeno: 21.10.2014. 10:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Danas kasno u noći ili sinoć u kasnim večernjim satima provaljeno je u zgradu Grada Novog Marofa te je iz gradskog Odjela za financije otuđen zasad nepoznat novčani iznos.

Međutim, kako za sada neslužbeno doznajemo, prilikom provale nastala je znatna materijalna šteta. Oštećen je ured pročelnika; zatim prostorije gdje se vrše financijske isplate; matični ured koji je smješten kod ulaza u zgradu i prostorija referentice za financije.

- Sumnjamo da je riječ o jednom čovjeku, jer takvu štetu nije mogla napraviti samo jedna osoba, nego cijela ekipa. Stolovi od masivnog drva tako su oštećeni da ih možeš pomesti metlom. Sve stolice razbacane su naokolo - neslužbeno doznajemo od zaposlenika koji su se danas ujutro zatekli na mjestu događaja i nemalo iznenadili.

Trenutno je u tijeku policijski očevid, a gradski uredi danas će vjerojatno biti zatvoreni za stranke. Iz Grada su nam, pak, poručili kako će se o svemu službeno očitovati tijekom dana.

Ured gradonačelnika, prema informacijama kojima trenutno raspolažemo, nije stradao. Meta provalnika najvjerojatnije su bila sredstva namijenjena socijalnoj pomoći za ogrijev.

- Ovih dana zgradom je prodefiliralo stotinjak ljudi, koji došli po socijalnu naknadu za drva. Ako je netko imao loše namjere onda je imao i sasvim dovoljno vremena da "snimi" situaciju. Na meti provalnika evidentno su bili točno određeni uredi i oni koji su to učinili dobro su znali što se u kojoj kancelariji nalazi - kaže nam jedan od gradskih zaposlenika, koji napominje da je provalniku ili provalnicima posao olakšala i činjenica da Grad nema ni portira, ni zaštitara ni nadzorne kamere.

Međutim, kako doznajemo, nije otuđeno više od nekoliko tisuća kuna, a sve se dogodilo u blizini zgrade novomarofske policije. Naime, provalniku ili provalnicima svakako je išlo u prilog i to što se oko zgrade trenutno nalazi građevinska skela dodatno zaštićena platnom. Stoga, ukoliko su se provalnik ili provalnici koristili i svjetiljkama, to se od strane ceste nije moglo vidjeti. Kako doznajemo, u samu zgradu najvjerojatnije su i ušli koristeći se upravo skelom, i to sa stražnje strane...

Više uskoro...

Komentari