Radnici Parkova u slobodne dane brali grožđe kod Ptičeka

Objavljeno: 28.10.2014. 14:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Arhiva

Na Županijskom sudu u Varaždinu u utorak je nastavljeno suđenje Miljenku Ptičeku kojeg se tereti zlouborabu položaja i ovlasti, čime su oštećeni Grad Varaždim i tvrka Parkovi...

U slučaju su saslušani svi svjedoci optužbe, a utorak je iskaz iznijelo petero svjedoka obrane. Vrlo zanimljiv iskaz dao je Željko Huten čija je tvrka angažirana za pjevanje na sprovodima. Naime, njegova tvrka od ukupne cijene usluge plaćala je 10 posto za menadžmentske usluge Parkovima.

-Radili smo po ugovoru i sve je išlo preko računa. Ako nas je angažirala tvrka Parkovi, od ukupne usluge plaćali smo 100 kuna suglasnost za pjevanje i 100 kuna nakanadu za menadžment - rekao je Željko Huten.

Svjedočio je i Ptičekov bratić Goran Kliček. On je u Parkovima zaposlen kao automehaničar, a svojem bratiću činio je razne usluge. Kosio mu je i uređivao dvorište, a vršio je i radove u njegov vikendici na Ugljanu.

-Direktor nije imao osobnog vozača pa sam osobno s njim išao na Ugljen te orezivao grmlje. U vikendici sam navlačio sep na kamin i postavljao namještaj u kuhinji. Uređivao sam i njegovu okućnicu, a on mi je za to platio, podmirivši mi putne troškove. No, ponekad su Ptiček i njegov sin uređivali okućnicu - rekao je Goran Kliček.

Radnici Parkova išli su u berbu u Ptičekov vinograd te za to dobili slobodan dan.

-Bila nas je nekolicina u berbi, no to je bio slobodan dan i radnici su se željeli družiti s direktorom te nešto pojesti i popiti - dodao je Kliček.

Suđenje se nastavlja u srijedu daljnjim saslušanjem svjedoka obrane.

Komentari