ozlijeđena osoba

S 2,16 promila u krvi oborio biciklisticu pa "nestao" s mjesta nesreće

PU varaždinska

Objavljeno: 31.10.2016. 10:39

Zadnja izmjena: 31.10.2016. 10:49

Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći koja je dogodila u subotu oko 9.15 sati u Jalkovečkoj ulici u Varaždinu, ozlijeđena je jedna osoba.

Muškarac starosti 39 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2.16 g/kg u smjeru ulice Ive Režeka. Zbog bitno smanjenih vozačkih sposobnosti uzrokovanih utjecajem alkohola te nedržanja potrebitog bočnog razmaka, desnim bočnim dijelom vozila udario je stražnji lijevi bočni dio bicikla kojim je uz desni rub kolnika u istom smjeru upravljala 66-godišnjakinja.

Uslijed udara biciklistica je pala na kolnik, pri čemu je ozlijeđena. Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine ozljede za sad nisu okvalificirane. Nakon prouzročene prometne nesreće, 39-godišnjak je napustio mjesto događaja, a da ozlijeđenoj biciklistici nije pružio pomoć niti o događaju obavijestio policiju.

Navedenog su naknadno pronašli policijski službenici na kućnoj adresi. Kako je prilikom policijskog postupanja pokazivao namjeru daljnjeg upravljanja vozilom i činjenja prekršaja, doveden je u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Komentari