Sedmero ozlijeđenih u lančanom sudaru u Paki

Objavljeno: 11.11.2014. 10:20

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Izvor: Ilustracija

U ponedjeljak, 10. studenog oko 21:40 sati na državnoj cesti D3 u Paki, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Muškarac starosti 49 godina upravljao je mopedom iz smjera Varaždina prema Zagrebu. Zbog nekretanja uz desni rub kolnika, u jednom je trenutku mopedom prešao na mekani teren uz cestu, pri čemu je izgubio nadzor nad upravljačem i pao na kolnik. U tom je trenutku iz suprotnog smjera naišlo osobno vozilo kojim je upravljala 38-godišnjakinja, a koja je zbog navedenog usporila brzinu kretanja svog vozila.

Tom je prilikom na stražnji dio njenog vozila, zbog nedržanja potrebitog razmaka između vozila, prednjim dijelom naletjelo osobno vozilo kojim je upravljao 49-godišnjak. Od siline udara vozilo 38-godišnjakinje je odbačeno u desno gdje je lijevom bočnom stranom udarilo u zaštitnu ogradu.

U prometnoj je ozlijeđen vozač mopeda, oba vozača osobnih vozila, te 42-godišnja putnica iz vozila 49-godišnjaka i dvogodišnje dijete, putnik iz vozila 38-godišnjakinje. Svi su prevezeni u Opću bolnicu Varaždin gdje im je pružena medicinska pomoć, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 10. studenog oko 15:45 sati na raskrižju Zagrebačke i Mažuranićeve ulice u Varaždinu.

Muškarac starosti 27 godina upravljao je osobnim vozilom Mažuranićevom ulicom iz smjera Biškupca. Dolaskom do raskrižja sa Zagebačkom ulicom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje a da prethodno nije propustio bicikl kojim je biciklističkom trakom u smjeru Turčina upravljala 50-godišnjakinja.

Prilikom udara prednjeg kotača bicikla u lijevi bočni dio osobnog vozila, biciklistica je izgubila ravnotežu i pala na kolnik. Medicinska joj je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njezine ozljede za sada nisu okvalificirane.

Komentari