Suđenje: Alkohol, svađe, a naposljetku krvavi obračun nožem

Objavljeno: 03.12.2014. 13:10

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Nikola Kokotec

Na Županijskom sudu u Varaždinu započelo je suđenje Izidoru Jagarincu (83) zbog pokušaja ubojstva svog sina Josipa...

Naime, nemili događaj dogodio se 30. srpnja prošle godine u Jazbini Cvetlinskoj, kada je Izidor Jagarinec nožem svojem sinu zadao tjelesnu ozljedu opasnu po život. Prije javne rasprave u srijedu psihijstrijki vještak Nenad Horvat obavio je razgovor s okrivljenim te utvrdio da je riječ o neubrojivoj osobi.

- On je poprilično ogorčen što pod stare dane mora biti u zatvoru. Doveden je iz zatvorske bolnice i prima terapiju te se loše  tjelesno osjeća. Psihičke performanse nisu nimalo drugačije od prošli put. Psihoorganski sindrom kompromitira njegove intelektualne i organske funkcije do te mjere da remeti njegovo shvaćanje i rasuđivanje. Razumije gdje se nalazi, no ne može suvislo rasuđivati - rekao je psihijatski vještak, Nenad Horvat.

Jagarinec je tako proglašen trajno raspravno nesposobnim, no svoj iskaz pred sudom iznijela je njegova snaha Antonija Hriberšak koja ističe da su se Izidor i Josip cijelo vrijeme svađali.

- Cijele dane su se svađali, a znali su biti i u alkoholiziranom stanju. Kad se dogodio taj nemili događaj, Izidor je rekao da je Josip to sam sebi napravio. Također Josip je znao govoriti  će sam sebe "fondati", a znao je biti vrlo neugodan prema meni i prijetio mi fizičkim nasiljem - rekla je Hriberšak.

Unuka Izidora Jagarinca, Janja istaknula je da je njen stric Josip djeda tjerao iz kuće.

- Često su se svađali, a stric je djeda tjerao iz kuće na koju je imao doživotno pravo uživanja. Djed nije ništa kriv jer je stric izazivao svađe - zaključila je Janja Jagarinec.

Suđenje se nastavlja 3. veljače iduće godine, a saslušat će se oštećeni Josip Jagarinec.

Komentari