Suđenje Ptičeku: Bivši načelnik PU varaždinske imao problema s voluharicama

Andrej Švoger

Objavljeno: 23.12.2014. 13:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Arhiva

Na Županijskom sudu u Varaždinu nastavljeno je suđenje Miljenku Pitičeku kojeg se tereti za počinjenje više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, pri čemu su oštećeni tvrtka Parkovi i Grad Varaždin. Na ročištu u utorak saslušan je bivši načelnik Polcijske uprave varaždinske, Dražen Vitez...

Naime optužnicom se tereti Ptičeka da su na njegov nalog radnici Parkova uređivali okućnice poznatih Varaždinaca, no Vitez tvrdi da je sve usluge radnika Parkova platio.

- Kontaktirao sam gospodina Ptičeka da mi se predoči okvirni iznos troškova za obavljanje ovih radova da vidim da li mi odgovara okvirna cijena, kada sam se u to uvjerio ja sam naručio izvođenje potrebnih radova, nakon što su radovi obavljeni ja sam te radove po računu platio. Radilo se o radovima na travnjaku, odnosno radilo se na problemima s voluharicama. Osim toga, obavljane su sadnje grmlja te rekonstrukcija sustava navodnjavanja – rekao je Dražen Vitez te istaknuo kako trenutno nema potreba za uređivanjem travnjaka.  

- Vjerojatno ću takve potrebe imati u proljeće budući da je travnjak sada u dosta lošem stanju te ću vjerojatno angažirati upravo Parkovi za ovakvo uređenje. Mogu samo reći da mi je neke radove obavljao moj prijatelj, radilo se o nekim sitnijim poslovima – dodao je Vitez.

Na ročištu je svjedočio i dugogodišnji član nadzornog odbora Parkova, Borislav Šimenc koji tvrdi da nije bilo ništa sporno u isplati nagrade Miljenku Ptičeku.

- Bio sam prisutan na sjednici nadzornog odbora na kojoj se raspravljalo o tome da se Ptičeku isplati nagrada. Sjećam se da je na toj sjednici bio prisutan i odvjetnik, ne mogu se sjetiti kako se on zove te nam je on prezentirao da je isplata nagrade optuženiku regulirana ugovorom o radu, a da je to isto tako u skladu sa zakonom. Sjećam se isto tako da je mišljenje o isplati nagrade dao i revizor, odnosno revizorska tvrtka. S obzirom na ovakva objašnjenja mi smo odlučili da se optuženiku isplati nagrada – rekao je Šimenc.

Što se pak tiče uređivanja i berbi u Ptičekovom vinogradu, svjedočio je Anton Lazar iskazavši kako je do 2010. uređivao vinograd direktora Parkova, a on mu je platio materijal. Također, istaknuo je da je bio prisutan u berbama kod Ptičeka.

- Bio sam i na berbama kod gospodina Ptičeka od 2003. do 2010. godine.  Na tim berbama je bila moja obitelj, moja supruga, susjeda, suprugina baka, snaha. Sjećam se da je u berbama bio i Peharda kojeg sam poznavao od ranije. Bili su još neki ljudi, rodbina optuženika, optuženikov otac te još neka njegova rodbina. Nisam vidio da bi u berbi bili radnici Parkova – svjedočio je Lazar.


  

Komentari