Suđenje Ptičeku: Čehok i njegova supruga o uređenju okućnice

Objavljeno: 18.11.2014. 16:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Na Županijskom sudu u Varaždinu nastavljeno je suđenje Miljenku Pitičeku kojeg se tereti za počinjenje više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, pri čemu su oštećeni tvrtka Parkovi i Grad Varaždin. Na ročištu u utorak saslušani su bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i njegova supruga Anamarija, bivši dogradonačelnik Zlatko Horvat, Ratko Maček te Dražen Bunić, djelatnik Porezne uprave...

Naime optužnicom se tereti Ptičeka da su na njegov nalog radnici Parkova uređivali okućnice poznatih Varaždinaca, no svi svjedoci obrane u utorak su to opovrgnuli.

Posebno ljuta bila je Anamarija Čehok Masten revoltirana medijskim natpisima o suđenju Miljenku Ptičeku. Rekla je da je kupovala u Parkovima i uredno plaćala, a ističe da radnici Parkova nisu tako često dolazili uređivati okućnicu.

- Što se tiče određenih priča koje su se pojavljivale u smislu održavanja našeg dvorišta oko toga da se sadilo neko egzotično bilje, a kako mi je posebno predočeno iz iskaza Danice Breški da je obavljala poslove čišćenja kamenjara i obrezivanja ruža, presađivanja i slično, mogu reći da to nije točno iz razloga što kamenjar uopće nemamo, a sve ove poslove presađivanja i drugo sam obavljala ja budući da je to moj hobi kako sam već naprijed i iskazala – rekla je Čehok-Masten te dodala kako uz nju, okućnicu uređuje i njezin suprug.

- Nemam nikakvo egzotično bilje, već “seljačko, zagorsko” bilje. Na uređenju dvorišta radim ja sama, moj suprug, brat, svekar, često moja mama radi na dvorištu u smislu da “čeprka” po cvijeću, jer živi u stanu- rekla je Čehok-Masten.

Njezin suprug, bivši gradonačelnik Ivan Čehok svjedočio je slično. Rekao je da je iskaz Marina Bašića, koji je tvrdio da je slao radnike na njegovo dvorište, neistinit.

- Dio iskaza u kojem Bašić tvrdi da je došao zbog toga što se pojavila neka bolest na bilju nije istinit, jer on nije uopće stručnjak za bolesti biljaka budući da je po struci enolog. Dio iskaza u kojem navodi da je moja supruga zvala radnike i to konkretno Miljenka Kokota radi uređivanja dvorišta, mogu reći da i taj dio iskaza nije istinit – rekao je Čehok te dodao kako ga je Bašić čak i tražio uslugu.

- Bašić je mene još jednom tražio uslugu i to pred crkvom kada me je molio da ga postavim za direktora TD Parkovi, na što sam mu ja odgovorio da gradonačelnik ne postavlja direktora, da se javi na natječaj koji je raspisan. Pritom sam mu rekao da on nema nikakvog rukovodećeg iskustva – rekao je Čehok koji je ispitan i o rođendanu njegove supruge 2010. godine na varaždinskom Aquacityu.

- Što se tiče proslave mog rođendana, mogu reći da 2009.godine nisam slavio rođendan, a 2010. sam slavio rođendan u Aquacityu i ispostavljen mi je račun koji je plaćen. Pritom se sjećam da je taj račun ispostavljen, odnosno do mene je došao nakon mjesec do mjesec i pol dana i ostavljen je mojoj tajnici – rekao je Čehok.

Zastupnica optužbe stavila je primjedbu na cijeli iskaz Anamarije Čehok-Masten jer smatra da je nevjerodostojan s obzirom na iskaze drugih svjedoka koji su o ovim okolnostima svjedočili, a koje je zastupnica optužbe navela u svom ispitivanju, dok je prigovorila i iskazu bivšeg varaždinskog gradonačelnika jer smatra da je isti bio pristran te se radi o potpuno različitom iskazivanju u odnosu na ostale ispitane svjedoke suprotno nalazu i mišljenju knjigovodstvene vještakinje.

Ratko Maček istaknuo je da je sve obveze prema Parkovima podmirio,  a isto su svjedočili i Zlatko Horvat te zaposlenik Porezne uprave Dražen Bunić te se složili da nikakvih nezakonitosti nije bilo.

Komentari