Suđenje Ptičeku: Parkovi uređivali zelene površine Mercator centara

Objavljeno: 13.11.2014. 17:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Arhiva

Na Županijskom sudu u Varaždinu nastavljeno je suđenje Miljenku Ptičeku kojeg tereti za počinjenje više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, pri čemu su oštećeni tvrtka Parkovi i Grad Varaždin.

U jednoj od točaka optužnice stoji da je Ptiček tijekom 2009. i 2010. kao direktor Parkova naredio da mu se na ime posebne nagrade za 2008. godinu isplati iznos od 623.220 kuna nakon prodaje zemljišta kod groblja Mercatoru.

Na Županijskom sudu u Varaždinu u četvrtak je saslušan Ivica Župetić koji je 2006. godine bio savjetnik direktora Mercatora.

- Mercator sklopio ugovor sa Parkovima o kupoprodaji zemljišta, a u sklopu tog ugovora je dogovoreno da će sudjelovati u natječajima kod odabira ponude vezano uz obavljanje poslova i aktivnosti koje obavlja TD Parkovi. O tome je kasnije sklopljen ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji, a u sklopu tog istog ugovora radilo se o situaciji da kada bi Mercator imao natječaj za obavljanje određenih poslovnih aktivnosti koje je moglo obavljati TD Parkovi, ta tvrtka je bila obavještena o ovom natječaju. Na natječaj su se javljale i druge tvrtke, a Parkovi su dobili posao Mercatora ako bi njegova ponuda bila najpovoljnija - svjedočio je Župetić te rekao da su Parkovi objavljali poslove uređivanja zelenih površina Mercator centara.

- Parkovi su obavljali poslove uređenja zelenih površina za Mercator centre, a to je bilo u razdoblju kada je Mercator intenzivno gradio centre te se radilo od četiri do pet objekata godišnje te su se kod tih centara uređivale zelene površine - dodao je Župetić, no ne zna jesu li ugovor o kupoprodaji zemljišta i poslovno - tehničkoj suradnji sklopljeni istovremeno.

- Ne mogu sada precizno reći da li je ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji, o čemu sam naprijed iskazivao, sklopljen istovremeno kada je sklopljen kupoprodajni ugovor za zemljište između Parkova i Mercatora ili je taj ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji sklopljen nešto kasnije od sklapanja kupoprodajnog ugovora za zemljište - zaključio je Župetić.

Suđenje bivšem direktoru Parkova nastavit će 18. i 19. studenog.

Komentari