Suđenje: Tereti ih se da su ITAS oštetili za 30 milijuna kuna

Objavljeno: 15.01.2015. 13:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Na varaždinskom Županijskom sudu u srijedu je ponovo krenulo suđenje u slučaju čelnika ivanečke tvrtke ITAS. Ivana Canjugu, Mariju Brezovec, njenog sina Bojana Brezovca i Editu Zebec te tvrtke Nekretnine Breza i B=Breza tereti se da su ITAS oštetili za više od 30 milijuna kuna u razdoblju od 2003. do 2006. godine.

Istraga protiv čelnika ivanečkog ITAS-a krenula je prije 10 godina, a optužnica je podignuta još 2007. godine. U uvodnom govoru na to je upozorio i Darko Galić, zamjenik županijske državne odvjetnice.

- U ovom postupku za kratko vrijeme navršit će se 10 godina vođenja kaznenog postupka. U tome vremenu, najprije pred istražnim sucem tijekom istrage, a zatim i u provođenju glavne rasprave prikupljeno je sasvim dovoljno činjenica na temelju provedenih dokaza da se svi okrivljenici proglase krivima za kaznena djela iz optužnice i da im sud izrekne odgovarajuće kazne - napomenuo je Galić.

Odvjetnici optuženih dodali su da bi odvjetništvo trebalo izmijeniti optužnicu budući da se tijekom godina mijenjao zakon.

Svi su ponovili da se ne osjećaju krivima za počinjenje kaznenih djela koja im se stavljaju na teret. Na ročištu u srijedu saslušana je i financijska vještakinja Ksenija Špoljarić, a postupak se nastavlja početkom ožujka iznošenjem obrane optuženika.

Komentari