Sumnjive transakcije: Novac tvrtke prebacivao na privatne račune

Objavljeno: 10.10.2014. 14:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

Na Županijskom sudu u Varaždinu u petak je započelo suđenje Rajku Donduru (62) kojeg se tereti za kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju. Dondur se na javnoj raspravi nije pojavio zbog teškog zdravstvenog stanja...

Naime, tereti ga se da je od 19. prosinca 2011. do 23. ožujka 2012. godine kao direktor tvrke TD Gušti iz Cubinca unatoč postojanju odluke predsjednika Skupštine i većinskog vlasnika tvrke Milenka Mikulića da ne smije izdavati zadužnice i pozajmice u ime i za računa društva, bez odobrenja Skupštine, putem internet bankarstva prebacivao novac s računa tvrke na privatne račune, koji mu je potom predan.

To je učinio nekoliko puta, čime je od osoba primio 292,000 kuna i tako si pribavio nepripadnu imovinsku korist u tom iznosu, oštetivši tvrku TD Gušti.

Na javnu raspravu Dondur nije stigao, već je otišao na kontrolu u varaždinsku Opću bolnicu zbog teškog zdravstvenog stanja.

-Gospodin Dondur je prije dvije godine imao moždani udar zbog psihičkih tegoba. Njegovo zdravstveno stanje  se pogoršalo pa mu je nuđena hospitalizacija, no on ju je odbijao jer se protiv njega vodi nekoliko postupaka - rekao je njegov branitelj.

Zbog njegovog stanja provest će se sudsko - medicinsko vještačenje, kojim će se utvditi optuženikove raspravne sposobnosti.

Dondur je poznat kao direkotor Autobusnog prometa Varaždin, a bio je predsjednik Nadzornog odbora u MTČ-u. Povezivalo se ga i aferi u đurđevačkoj tvrki Natura Agro, koja mu je ispalatila 900,000 kuna pozajmice u tri godine za sistematizaciju radnih mjesta.

Također osim optužnice za izvlačenje novca iz tvrke TD Gušti, protiv njega je podignuta još jedna optužnica u kojoj je drugooptuženi. Naime, Dondura i trećeoptuženog Josipa Bobanovića (26) tereti se da su kao direktori tvrke TD Gušti od prosinca 2011. do lipnja 2013. godine, na traženje provoptuženog Milenka Mikulića (52), vlasnika i predsjednika skupštine tvrke TD Gušti, novcem tvrke platili dospjele rate za kupnju Mikulićevih poslovnih udjela u tvrki. Također tereti ih se da su novce iz tvrke prebacivali na Mikulićev privatni račun.

Komentari