"Susjedi iz pakla" teroriziraju sumještane

Objavljeno: 28.06.2011. 14:40

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Kod jednog susjeda poslužili su se drvima za ogrijev, kod drugog su redovito uzimali vino, a na poljima u obližnjem selu požnjeli su i ukrali ječam bez znanja vlasnika. Sin iz te obitelji pokušao je ozlijediti ili ubiti svoju mladu suprugu s kojom ima jednogodišnje dijete i to na način da joj je dva puta oštetio kočnice na automobilu. Obitelj M. iz mjesta K. kraj Ivanca susjedi i mještani opisuju kao „susjede iz pakla“.

Kad je na vrata obiteljske kuće Zdravka (51) i Marice (45) i njihovog sina Josipa M. (22) prošli tjedan zakucala policija, njihovi susjedi nisu bili previše iznenađeni.

Mještani malog mjesta K. kraj Ivanca tvrde da im ta obitelj već godinama radi probleme sitnim krađama i svojim ponašanjem u alkoholiziranom stanju.

No, riječ je o malom mjestu u kojem svatko svakog zna pa su mještani izbjegavali prijaviti ih policiji. Ionako bi im poklonili nekoliko komada drva ili koju litru vina samo da su pitali, pa nije bilo smisla uznemiravati policijske službenike oko toga.

Iako su sumnjali da su oni krivi za to, nisu ih prijavili ni kada je jednom sumještaninu, koji im je konkurencija jer i on ima kombajn, tijekom jedne noći prilično oštećen kombajn.

Kombajnom požnjeli tri polja ječma susjedima

No, tako nisu razmišljala trojica vlasnika polja u obližnjem selu koji su se jednog jutra probudili i otišli razgledati kako uspijeva ječam na njihovim posjedima, da bi ustanovili da je ječam uredno požnjet i nestao.

Sve su prijavili policiji koja je počela s istragom, a sumnja je uskoro pala na obitelj M. Na temelju naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršili su pretragu njihove obiteljske kuće i prijadajuće gospodarske zgrade i pronašli ukradeni ječam.

Utvrđeno je da su Zdravko (51), njegova supruga Marica (45) i sin Josip (22) prošli ponedjeljak svojim kombajnom izvršili žetvu ječma na nekoliko lokacija. Ječam su bez znanja vlasnika dovezli do svoje obiteljske kuće i spremili u gospodarsku zgradu, oštetivši pritom vlasnike za oko 6 tisuća kuna.

Oštetio kočnice supruzi na automobilu radi druge

No, tu nije bila gotova policijska priča vezana uz obitelj M. Policijski su službenici istražujući krađu ječma došli do saznanja da je Josip M. (22) pokušao ozlijediti, pa čak i ubiti svoju 20-godišnju suprugu i to na način da je u dva navrata oštetio kočnice na njezinom automobilu.

Mještani tvrde da je Josip, koji je u svom selu poznat kao čovjek koji voli popiti bez obzira na doba dana, to pokušao napraviti jer je bacio oko na jednu djevojku iz svog sela.

No, njegova je supruga na sreću u oba navrata primjetila da nešto nije u redu s kočnicama na njezinom automobilu pa do tragedije nije došlo. Mlada supruga se odmah sa svojim jednogodišnjim djetetom odselila iz obiteljske kuće obitelji M. i vratila se roditeljima, a protiv njezinog supruga policija je podnijela kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost ljudi opće opasnom radnjom.

Josip je kaznenu prijavu, kažu nam mještani, „proslavio“ većim količinama alkohola nakon čega je odlučio provesti se traktorom po selu, izazivajući pritom kaos na ulicama.

Obitelj M. na sve to nisu imali komentara. U njihovoj obiteljskoj kući zatekli smo Josipovu majku Maricu (45) koja nam je rekla da je sama kod kuće, da se „snaha“ odselila od njih te da je o ječmu sve rečeno i da ona nema ništa više za dodati.

Komentari