Tereti ga se za silovanje starice, no nije se pojavio na sudu

Objavljeno: 05.11.2014. 15:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Nikola Kokotec

Na Županijskom sudu u Varaždinu započelo je četvrto ponovljeno suđenje Milanu Komljenoviću (56) iz Cepidlaka nedaleko Križevaca kojeg se tereti da je najmanje 15 puta silovao 81-godišnju susjedu, a njezinom sinu invalidu prijetio ubojstvom ako progovori. No, u srijedu se nije pojavio na Županijskom sudu...

Prema optužnici nemile scene redovito su događale u Cepidlaku do 2007. godine. Od 2001. do uhićenja optuženik je najmanje 15 puta nesretnu ženu lovio za ruku i odvlačio je u sobu te naređivao da se skine. Ona se pokušavala braniti gurajući ga od sebe, a kako zbog nesrazmjera tjelesne snage i razlike u godinama to nije uspjevala, on joj je nekada skinuo, a nekada poderao odjeću i gaćice koje je imala na sebi, gurnuo je na krevet i raširivši joj noge "obavio snošaj". Sinu i njoj je prijetio da će ih zaklati ukoliko kažu da je to učinio.

Tijekom istrage starica je potvrdila da je s Komljenovićem imala spolne odnose koji su uvijek bili nasilni, a koji su se događali kada je bio pijan.

Sin silovane tijekom istrage kazao je kako on zna za najmanje pet slučajeva kada je silovao njegovu majku, a posebno se sjeća jednog slučaja kada je njega i majku na silu dotjerao u svoju kuću i zaključao ih. On je bio u kuhinji, a okrivljenik je s majkom otišao u sobu. U jednom je trenutku otvorio vrata i vidio kako se Komljenović bacio na njegovu majku, skinuo je i silovao.

No, prije tri godine na trećem ponovljenom suđenju na Županijskom sudu u Koprivnici to je negirao i rekao da ga Komljenović nije tukao. Donesena je tako i treća oslobađajuća presuda, no Vrhovni sud ponovo je poništio presudu i vratio predmet na Županijski sud u Varaždinu.

U srijedu je tako krenulo četvrto ponovljeno suđenje Komljenoviću, no on se nije pojavio.

-Optuženika sam pokušao kontaktirati, no nije mi se javljao ni na jedan broj pa nisu poznati razlozi njegova nedolaska - rekao je branitelj

Sutkinja je odredila dovedbeni nalog za 2. prosinac za kada je zakazano sljedeće ročište. Na javnoj raspravi bit će ispitan sin starice.

Komentari