Tučnjava na benzinskoj postaji u Koprivničkoj ulici

Objavljeno: 22.07.2011. 13:39

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: PU varaždinska

Nekoliko je osoba ozlijeđeno, među njima i jedan policijski službenik, u velikoj tučnjavi koja se u noći sa srijede na četvrtak dogodila na benzinskoj postaji Europetrol u Koprivničkoj ulici u Varaždinu.

Sukob je počeo u srijedu nakon 23 sata kada su se na terasi i parkiralištu caffe bara u sklopu benzinske postaje posvađali 38-godišnja žena i 49-godišnji muškarac.

U njihovu svađu uskoro su se umiješali muškarac star 38 godina, mladići stari 18 i 19 godina i dječak star samo 14 godina koji su stali na stranu žene i počeli vikati i vrijeđati 49-godišnjeg muškarca. U jednom trenutku spomenuti je udario ženu šakom u glavu, nakon čega su ostali sudionici svađe iz osobnog vozila izvadili palice i nož te počeli prijetiti muškarcu ali i ostalim gostima kafića.

Na mjesto događaja uskoro su međutim stigli policijski službenici, a „naoružani“ muškarci brzo su pokušali sakriti palice u vozilo, a nož su bacili kraj automobila.

Policijski službenici su to primjetili no prilikom uspostavljanja javnog reda i mira 38-godišnjak je napao policijskog službenika Interventne jedinice policije uhvativši ga za vrat i odgurnuvši ga nakon čega su obojica pala na tlo. Kad je policijski službenik pokušao ustati muškarac ga je uhvatio za ruku pokušavajući ga spriječiti da se digne.

No, policijski službenik se uspio osloboditi te je uporabom sredstva prisile i muškarca, zajedno s ostalim sudionicima tučnjave, privesti u prostorije policije.

Tijekom cijelog postupanja svi navedeni, osim 49-godišnjaka. vrijeđali su policijske službenike raznim pogrdnim riječima i psovkama.

Ekipa Hitne medicinske pomoći utvrdila je da je policijski službenik zadobio ozljede u vidu ogrebotina i crvenila na vratu, a pomoć je pružena i ostalim sudionicima tučnjave.

Protiv 38-godišnjaka podnesena je kaznena prijava zbog napada na službenu osobu, a protiv svih ostalih sudionika optužni prijelozi zbog narušavanja javnog reda i mira.

Komentari