U 16 godina Silviji Dodigović iz Varaždina ukrali dva automobila

galerija-images/dodigovic

Objavljeno: 04.03.2015. 20:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Nikola Kokotec

Prije 16 godina Silvija Dodigović ostala je bez svoje srebrne Lade Samare, koja nikad nije pronađena. U nedjelju je ponovo ostala bez svog automobila Dacie Logan, no ovaj put automobil je pronađen.

U nedjelju oko 18 sati Silvija Dodigović (50) stigla je kući automobilom te ostavila ključeve od vozila u džepu kaputa. Vrijeme je kasnije provodila u potkrovlju, a kad je izašla iz kuće prošetati pse shvatila je da njenog automobila nema. U međuvremenu je nepoznata osoba ušla u njezinu kuću, uzela ključeve automobila iz džepa i odvezla se u nepoznatom smjeru

- Bila sam izvan sebe i nisam mogla vjerovati da mi se scenarij ponavlja ponovno nakon 16 - godina - rekla je Sivija Dodigović kojoj je prije 16 godina otuđena Lada Samara.

- Tada su mi na policiji odmah kazali da se pozdravim s automobilom. Tako je i bilo jer automobil nikad nije pronađen - dodala je Dodigović koja je drugi slučaj odmah prijavila policiji. Automobil je ubrzo pronađen i to u Zagrebu, a 31-godišnji kradljivac je priveden. No, pronašla ga je u gorem stanju nego što ga je posljednji put vidjela. Kradljivac se u bijegu zabio u zid zgrade na zagrebačkoj Malešnici.

- Kad sam dobila poziv da je automobil pronađen odmah mi je laknulo. Uslijedila je cjelovečernja strka je jer automobil bio razbijen, a vučna služba ga je morala prevesti natrag u Varaždin - dodala je Dodigović te rekla kako šteta na automobilu iznosi 3,000 kuna.

- Srećom da je Dacia povišena pa nije nastala prevelika šteta. Oštećen je branik, odbojnik, a svinuo se i kotač. Problem je bio i što je kradljivac bacio papire od osiguranja i tablice registarskih oznaka. No, sve sam srećom riješila - objasnila je Dodigović koja je vrlo zadovoljna postupanjem policije.

- Reakcijom policije jednostavno sam fascinirana. Odradili su posao brzo, profesionalno i zbilja ljudski - rekla je Silvija.

31- godišnjak je po završetku kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske, a Dodigović nije jasno zašto je to uopće učinio.

- Nije mi jasan njegov motiv. Dacia nije skupocjeni automobil, vrlo vjerojatno ga je ukrao zbog provoda - zaključila je Dodigović koja je na koncu imale sreće u nesreći.

{gallery}dodigovic{/gallery}

Komentari