Ubojstvo u Tuhovcu: Prijatelja ustrijelio s 2, 20 promila

Objavljeno: 13.10.2014. 13:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Arhiva

Na Županijskom sudu u Varaždinu u ponedjeljak je nastavljeno suđenje Željku Martinoviću, kojeg se tereti za ubojstvo svojeg najboljeg prijatelja Marija Belavića i nedozvoljeno držanja oružja...

Naime, Martinović (44) je prije devet mjeseci ispalio dva hitca u glavu svojeg najboljeg prijatelja Belavića (31) u tuhovečkom lokalu Gavran.

U slučaju su ispitani svi svjedoci optužbe, a ponedjeljak je svoj nalaz medicinskog vještačenja iznijela Andrina Kopjar.

-S obzirom da sam već ranije iznosila nalaz i mišljenje, u bitnom ostajem kod nalaza. Konstatiram da je u vrijeme počinjenja zločina okrivljeni imao oko 2,20 g/kg, što bi značilo da je bio u fazi eliminacije alkohola iz krvi – rekla je Kopjar.

Martinovićeva obrana dala je prijedlog da se u nastavku procesa, sasluša svjedočenje njegove supruge Karmen. Ona bi prema branitelju trebala razjasniti zašto je njezin muž posjedovao oružje te da motiv za ubojstvo prijatelja nije slupani automobil, već da je riječ o posebnim okolnostima.

Svoj iskaz Martinovićeva supruga dat će 11. studenog, a onda će i nalaz psihijatrijskog vještačenja iznijeti Nenad Horvat.

Komentari