Uplatio Britancu nekoliko tisuća eura za radni stroj pa ostao bez svega

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 22.12.2014. 15:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Izvor: www.wodl.at

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaprimili su prijavu 40-godišnjaka da je prevaren prilikom kupnje preko interneta.

On je tijekom studenog ove godine, na internet stranicama jednog poduzeća iz Velike Britanije pronašao ponudu radnog stroja. Putem e-mail pošte i telefona navedenih u oglasu stupio je u kontakt s nepoznatom muškom osobom, koja se predstavila kao predstavnik poduzeća. Prema dogovoru o kupnji, 40-godišnjak je putem e-maila primio predračun te platio iznos od više tisuća eura. Radni stroj mu nije dostavljen, dok na e-mail poštu i telefonske pozive više nitko ne odgovara. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom s međimurskog područja zbog sumnje da je tijekom lipnja ove godine iskoristio osobne podatke 44-godišnjaka prilikom sklapanja pet pretplatničkih ugovora s jednim telekomunikacijskim poduzećem. Visina materijalne štete iznosi oko 7, 300 kuna, a protiv 31-godišnjaka će se podnijeti kaznena prijava za kaznena djela nedozvoljene uporabe osobnih podataka i prijevare.
   

Komentari