utjecaj alkohola od 2.31 promila

VARAŽDIN: Pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću u kojoj su ozlijeđene dvije osobe

Objavljeno: 28.12.2016. 08:28

Foto: Ilustracija

Prema izvješću PU Varaždinske, jučer oko 21.40 sati u Sportskoj ulici u Varaždinu, muškarac starosti 50 godina, upravljao je  osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2.31 g/kg, iz smjera Jalkovca u smjeru Trga Ivana Perkovca.

Zbog bitno smanjenih vozačkih sposobnosti uslijed utjecaja  alkohola, u jednom je trenutku vozilom sišao u desno van kolnika na zemljano tlo, te prednjim dijelom vozila udario u dvije dvorišne ograde.

Nakon toga je napustio mjesto događaja, a da oštećenim vlasnicima nije ostavio svoje podatke i podatke o vozilu. Neposredno iza toga, došao je na istočnu obilaznicu grada Varaždina, krećući se iz smjera raskrižja s Gospodarskom ulicom u smjeru raskrižja s Miškininom ulicom.

Također zbog smanjenih vozačkih sposobnosti uslijed utjecaja alkohola, nije držao potrebiti razmak pri vožnji u slijedu, te je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 35-godišnjak.

Od siline udara, vozilo 35-godišnjaka je odbačeno u desno van kolnika, gdje je lijevim bočnim dijelom udarilo u metalni stup javne rasvjete, dok je vozilo 50-godišnjaka prešlo ulijevo van kolnika, preko nogostupa na zemljano tlo, gdje je prednjim dijelom udarilo u dvorišnu ogradu.

U prometnoj su nesreći ozlijeđeni 35-godišnji vozač i 37-godišnji putnik iz njegovog vozila. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 50-godišnjak je doveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Komentari