Varaždinsko - međimurski dileri prepodali 10.000 tableta ecstasya

Objavljeno: 17.10.2014. 13:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Na Županijskom sudu u Varaždinu održano je suđenje varaždinsko - međimurskoj petorci koju se tereti za udruživanje radi prodavanja veće količine sintetskih droga od prosinca 2001. do početka 2002. godine.

Riječ je o ponovljenom postupku, a prvookrivljenom Romanu Dobraniću iz Gornjeg Ladanja na teret se stavlja da je znao za cilj zločinačkog udruženja i u tom sastavu neovlašteno kupovao i prodavao veće količine ecstasya. On je od trećeokrivljenog Željka Vusića iz Varaždina posredstvom drugookrivljenog Ivice Možanića iz Koretinca i petookrivljenog Čakovčana Nikice Patafte u četiri navrata kupio po 100 tableta ecstasya za iznose od 2,500 kuna i preprodao je drugim prodavačima i krajnjim konzumentima.

Ostalima se također stavlja na tereti udruživanje radi preprodaje veće količine ecstasya. Možanić u veljači 2002. godine stupio je u kontakt s dvojicom prikrivenih istražitelja koji su predstavili kao kupci većih količina opojne droge MDMA i MDE. Sastali na benzinskoj postaji u Krležinoj, a na sastanak je uz Možanića stigao i Dobranić. Istražiteljima su predali 490 tableta ecstasya, koje su prethodno kupili od četvrtoptuženog Čakovčana Damira Škvorca (190 tableta) i trećeoptuženog Vusića (300 tableta).

U nastavku su bili u kontaktu s Dobranićem, a 8. ožujka 2002. godine s Denisom Bezekom i petokrivljenim Nikicom Pataftom bile su dogovorene isporuke. Isporuka od 10,000 tableta ecstasya bila je dogovorena 28. ožujka u trgovačkom centru Mercator u Lučkom. Stigli su Bezek, Dobranić i Milan Đurić te su dogovorili da će kupoprodaju napraviti na benzinskoj pumpi Zovko u Sesvetama. Na tom mjestu Đurić je u vozilo prikrivenog istražitelja ubacio vrećicu s 9,607 tableta ecstasya. Istražitelj je Dobraniću isplatio 10, 600 eura, a drugi Bezeku 10,000 eura. Dobranić je novac predao Bezaku koji je žurno s Đurićem i novcem pobjegao u nepoznatom smjeru.

Petorka se pred Županijskim sudom izjasnila da nije kriva za djela koja im se stavljaju na teret. Svoj iskaz svaki će iznijeti po završetku dokaznog postupka. Javna rasprava zakazana je za 21. siječanj iduće godine, kada će biti ispitane Dobranićeva supruga Jasminka i Bridget Tyasha Marcelly čije se iskaze uzda obrana.

Komentari