Vozač kamiona iz Srbije retrovizorom udario biciklista

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 13.10.2014. 11:57

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

Tijekom vikenda u Varaždinskoj županiji dogodilo se osam prometnih nesreća, a dvije s ozlijeđenim osobama. Na ludbreškoj zaoblilaznici u subotu je ozlijeđen biciklist, kojeg je retrovizorom kamiona udario srbijanski državljanin...

Nesreća se dogodila kod raskrižja s Gundulićevom ulicom, a državljanin Srbije starosti 43 godine upravljao je teretnim vozilom zaobilaznicom Ludbreg iz smjera Varaždina prema Koprivnici. Zbog neprilagođene brzine, vidljivosti i okolnostima u prometu, desnim bočnim retrovizorom vozila udario je 46-godišnjeg vozača bicikla, koji se kretao u istom smjeru uz desni rub kolnika bez svjetala na biciklu i bez reflektirajućeg prsluka. Uslijed udara 46-godišnjak je pao na kolnik te se ozlijedio. Medicinska mu je pomoć pružena po liječnici Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Prometna nesreća se dogodila i u Trakošćanskoj ulici u Lepoglavi, a ozlijeđen je 20-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom u smjeru Rinkovca, a dolaskom do benzinske postaje zaustavio je svoje vozilo u namjeri skretanja u lijevo na prostor iste. U tom trenutku na njega je naletio 49-godišnjak, udarivši svojim osobnim automobilom u stražnji dio zaustavljenog vozila. Ozlijeđenom je 20-godišnjaku medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Komentari