Zagrebačka: 70-godišnjakinja automobilom naletjela na biciklisticu

Objavljeno: 01.12.2014. 16:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

Tijekom vikenda u Varaždinskoj županiji dogodile su se tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. U nesreći koja se dogodila u petak na raskrižju Krležine i Zagrebačke ozlijeđena je 52-godišnja biciklistica.

Biciklistica je ušla ravno u raskrižje na zeleno svjetlo te se nije kretala uz desni rub kolnika. Tom prilikom je na nju automobilom naletjela 70-godišnja vozačica iz smjera Ulice Miroslava Krleže koja je imala upaljenu zelenu dopunsku strelicu za desno. Tako je došlo do udara prednjeg dijela vozila u lijevi bočni dio bicikla, a biciklistica je pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć joj je pružena u Općoj bolnici Varaždin te joj ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Dvije osobe ozlijeđene su i u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak u Ludbregu. Osobnim vozilom iz Ulice Rudolfa Fizira upravljala 54-godišnjakinja prema Gospodarskoj ulici. Dolaskom do raskrižja sa državnom cestom D-2 nije se zaustavila na prometni znak obavezno zaustavljanje te je vozilom ušla u raskrižje i oduzela prednost prolaska teretnom vozilu. Ozlijede su zadobile vozačica osobnog vozila i 62-godišnja putnica u vozilu. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a ozljede im za sada nisu okvalificirane.

U petak su ozlijeđene i dvije osobe u Lepoglavi. Osobnim vozilom Varaždinskom ulicom pod utjecajem alkohola od 0.93 promila upravljao je muškarac starosti 33 godine. Dolaskom do raskrižja sa državnom cestom broj 35 koja je prometnim znakom označena kao cesta sa prednošću prolaska nije zaustavio svoje vozilo i propustio osobno vozilo kojim je upravljao 77-godišnjak, a kretao se iz smjera Ivanca u smjeru Očure. Ozljede su zadobili putnici u vozilu starosti 71 i 62 godine. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a ozljede im za sada nisu okvalificirane.

Komentari