Zaredale provale, u Sv. Iliji lopovi ozlijedili vlasnika kuće

Objavljeno: 17.11.2014. 14:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

Policijska uprava varaždinska izvijestila je o provalama koje su se proteklih dana dogodile na području Varaždinske županije.

Jučer, 16. studenog oko 8:45 sati, dvojica nepoznatih muškaraca počinila su razbojničku krađu na štetu 59-godišnjaka. Navedeni su ušli u kuću u Svetom Iliji, vlasništvo oštećenog, gdje su ispreturali stvari po svim prostorijama te otuđili razni zlatni nakit. Prilikom izlaska iz kuće, zatekao ih je vlasnik i pokušao zaustaviti, na što ga je jedan od nepoznatih počinitelja odgurnuo tako da je pao na tlo, dok su se počinitelji udaljili s mjesta događaja. Oštećenom je 59-godišnjaku medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju otkrivanja počinitelja ovog kaznenog djela.

U noći s 13. na 14. studenog nepoznati je počinitelj provalio u caffe bar u Kolodvorskoj ulici u Gornjem Knegincu i otuđio alkoholna pića. Tom je prilikom provalio i u aparate za igre i zabavu, iz kojih je otuđio novac. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

U petak, 14. studenog tijekom noćnih sati nepoznati je počinitelj provalio u ugostiteljski objekt u Zagrebačkoj ulici u Turčinu te otuđio novac i alkoholna pića. Prema izjavi vlasnice, materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U noći 13./14. studenog nepoznati je počinitelj provalio u caffe bar u Dravskoj ulici u Varaždinu te otuđio novac. Materijalna se šteta procjenjuje na nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje s ciljem otkrivanja počinitelja ovog kaznenog djela.

U petak, 14. studenog od 10 do 13 sati, nepoznati je počinitelj provalio u kuću u Fabijanskoj ulici u Varaždinu, vlasništvo 55-godišnjaka, te otuđio novac i razni nakit. Prema izjavi oštećenog, materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

U petak, 14. studenog u poslijepodnevnim satima, nepoznati je počinitelj provalio u vikend kuću u Haliću, vlasništvo 55-godišnjaka. Tom je prilikom otuđio trimer i vino. Materijalna se šteta procjenjuje na nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Jučer, 16. studenog, nepoznati je počinitelj provalio u kuću u Varaždinskoj ulici u Trnovcu, vlasništvo 35-godišnjakinje te otuđio računalo, monitor i drugo. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko tisuću kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Od ostalih događaja, tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave varaždinske  zabilježeno je osam prekršaja protiv javnog reda i mira i to u Svibovcu Podravskom, Sračincu, Gornjem Vratnu, Ivancu, Cargovcu, Jamnom, te u ostalim slučajevima u Varaždinu, a radi se o događajima vezanim uz buku, viku i galamu, naročito drsko i nepristojno ponašanje i tučnjavu u ugostiteljskim objektima i na ulici, skitnji i prosjačenju, te vrijeđanju i omalovažavanju ovlaštenih službenih osoba.

Komentari