završen očevid eksplozije

FORENZIKA POKAZALA Samoubojica iz Toplica eksploziju preživio i tek potom si oduzeo život

Objavljeno: 09.11.2016. 11:30

Zadnja izmjena: 09.11.2016. 11:45

Foto: Arhiva

Policijski službenici PU Varaždinske u suradnji s vještacima iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić jučer su obavili očevid na mjestu eksplozije plina u ulici Braće Radić u Varaždinskim Toplicama. Već smo izvijestili da je eksploziju izazvao 53-godišnji muškarac, ali su objavljeni i detalji koji do sad nisu bili poznati medijima i javnosti.

Izazivač eksplozije je po svemu sudeći odrezao fleksibilno plinsko crijevo koje spaja plinsku instalaciju i plinski štednjak, time izazvavši istjecanje plinske smjese. Potom je otvorenim plamenom izazvao katastrofalnu eksploziju. No, on je eksploziju preživio, pa je tek nakon toga počinio samoubojstvo. 

Prilikom eksplozije došlo je do rušenja lijevog dijela stambene zgrade i oštećenja ukupno šest stambenih objekata. Visina materijalne štete procjenjuje se na više stotina tisuća kuna Od zadobivenih ozljeda u eksploziji, jučer 8. studenog u 00.20 sati u varaždinskoj Općoj bolnici preminula je i žena starosti 85 godina. Mjesto događaja je sanirano od strane komunalnog redarstva grada Varaždinskih Toplica, te je ponovno uspostavljen promet  ulicom Braće Radić. O događaju policijski službenici podnose izvješće nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu.

Komentari