provale i krađe

Crne statistike: ova je veljača puna provala i krađa

Objavljeno: 23.02.2017. 12:37

Zadnja izmjena: 23.02.2017. 12:38

Foto: Ilustracija

Kako stvari stoje, čini se da je ova veljača puna krađa i provala. Što je tome uzrok možemo samo nagađati, a samo unatrag par dana zabilježeno ih je još tri.

Jučer je provaljeno u kuću 78 - godišnjaka u Žumberačkoj ulici u Varaždinu te su mu pritom otuđeni lula i novčanik. Šteta se procjenjuje na više tisuća kuna, a za počiniteljem se još traga. Između utorka i srijede provaljeno je i u ugostiteljski objekt u Cankarevoj ulici u Varaždinu te su pritom ukradeni novac i ključevi, a šteta se procjenjuje na nekoliko stotina kuna. U razdoblju od 12. do 22. veljače nepoznati je počinitelj iz podruma u Tadijanovićevoj ulici u Varaždinu otuđio alat u vlasništvu 69 - godišnjaka. Otuđena su mu razna svrdla, kutna brusilica, električni brus za noževe i mehanički ključevi, a visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. 

No niti tu nije kraj provalama na našem području. U Policijskoj postaji Novi Marof završena su dva kriminalistička istraživanja povezana s krađom. U prvom slučaju riječ je o 55 - godišnjaku koji je kod Brezničkog Huma na predjelu poznatom pod nazivom "Nad pećinom", tijekom ovog mjeseca posjekao i otuđio 6 stabala hrasta, inače u vlasništvu Hrvatskih šuma, dok se u drugom slučaju radi o teškoj krađi koja se dogodila u siječnju, u kojoj je 44 - godišnjak provalio u vikendicu u mjestu Vinično. Protiv obojice su podnesene kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Komentari