Zbog ubojstva najboljeg prijatelja u Tuhovcu osuđen na deset godina zatvora

Objavljeno: 14.11.2014. 14:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Željko Martinović na Županijskom sudu u Varaždinu osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od deset godina zbog ubojstva svog najboljeg prijatelja Marija Belavića...

Martinović (44) iz Lukačevca Topličkog proglašen je krivim jer je 7. siječnja u lokalu Gavran u Tuhovcu ispalio dva hitca iz neposredne blizine u glavu i vrat Belovića (31), od kojih je svaki bio smrtonosan.

Tako je počinio kazneno djelo protiv života i tijela, a kriv je i zbog nelegalnog posjedovanja oružja. Jednoglasnu presudu donijelo je sudbeno vijeće, a ubojstvo je okvalificirano kao namjerni delikt.

- Delikt je umišljen i to što ste bili najbolji prijatelji ne može se uzeti kao olakotna okolnost, a druga otegotna oklonost je dosadašnja osuđivanost zbog posjedovanja lakih droga. Olakotna okolnost pri presudi je umjerena ubrojivost te sudjelovanje u Domovinskom ratu - objasnila je presudu sutkinja Božica Mišak.

Martinoviću je izrečena mjera obveznog liječnja ovisnosti od alkohola, a mora podmiriti i troškove suđenja u iznosu od 12,997 kuna. Imovinsko - pravni zahtjev djeda i majke ubijenog prebačen je na parnični postupak.

Istražni zatvor određen mu je sve do kada presuda ne bude pravomoćna.

Komentari