1200 molbi pristiglo za 30 radnih mjesta u novom Sparu na Banfici

galerija-images/spar banfica varazdin

Objavljeno: 14.10.2014. 11:44

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Čak 1200 ljudi javilo se na natječaj za posao u novom supermarketu Spar koji se već počeo graditi na Banfici.

Iako je prilikom najave izgradnje novog supermarketa na Banfici bilo mnogo rasprave oko toga je li ovaj dio grada pravo mjesto za igradnju Spara, dobivene su sve dozvole, a radovi su u punom zamahu. Sam prostor supermarketa već je gotovo u potpunosti izgrađen, a ovaj tjedan kreće i izgradnja ceste.

Izgradnja supermarketa Spar na Banfici odvija se prema planu i očekujemo da ćemo prodajno mjesto otvoriti do kraja ove godine – poručili su iz Spara Hrvatska.

Površina novog supermarketa na Banfici bit će oko 1200 metara kvadratnih, što je gotovo ista površina kao i Sparovog supermarketa u centru Supernova, u Optujskoj ulici. Cijeli supermarket bit će smješten na kamionskom parkiralištu kod Preloške ulice.

Ovih dana već se vode i razgovori za posao. Spar u novom supermarketu na Banfici planira zaposliti trideset ljudi, a na natječaj se javilo njih 1200.

Na natječaj koji smo raspisali za radna mjesta javilo se preko 1200 ljudi. U novom supermarketu planiramo ih zaposliti trideset – rekli su iz Spara.

Spar će izgraditi i novu prometnicu, kojom će Prelošku ulicu spojiti s Međimurskom.

Što se tiče nove prometnice SPAR snosi sve troškove njene izgradnje, a dio će se prebiti komunalnom naknadom – odgovorili su iz Spara. Izgradnja nove ceste koja će spojiti Međimursku s Preloškom ulicom započet će u četvrtak.

Upravo su nova prometnica, kao i smještaj centra u već gusto naseljeni dio Banfice, izazvali najviše rasprave među stanarima tog dijela grada.

Još prošle godine kada su potpisani ugovori sa Sparom, stanari su izrazili zabrinutost zbog toga što će taj dio postati izuzetno prometni. Smatraju da će vozači s međimurske strane kratiti put preko Banfice, dijelom kojim se kreće mnogo djece.

U srpnju ove godine, Grad Varaždin je potpisao sporazum sa Sparom prema kojem će investitor izgraditi javnu cestu i potom je predati gradu. Iz Grada su inzistirali da za izgradnju ceste u ovom aranžmanu bude provedena javna nabava, iako je privatni investitor inače ne bi morao provesti.

{gallery}spar banfica varazdin{/gallery}

Komentari