Aki Rahimovski: 11. veljače u dvorani će carovati ljubav

Objavljeno: 04.02.2011. 15:05

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: -

Za točno tjedan dana, 11. veljače pred varaždinskom publikom u Gradskoj sporstskoj dvorani opet će zasvirati Parni Valjak. Za koncert koji će proteći u duhu Dana zaljubljenih prodano je već 1000 karata, a organizatori očekuju punu dvoranu.

Neki od sretnika u publici bit će nagrađeni romantičnim vikendom u toplicama Sveti Martin na Muri, a hipermarket Branka osigurao je poklončiće za sve posjetitelje na tribini plus.

- Svirat ćemo puno ljubavnih pjesama i balada i napraviti koncert u znaku ljubavi. Ljubav je nešto najljepše što nam se može dogoditi i ona je ono što je pokretalo Parni Valjak kroz svih 35 godina na sceni. Tako će 11. veljače ljubav carovati i u gradskoj dvorani – rekao je Aki Rahimovski jutros u Gradskoj vijećnici predstavljajući koncert.

Inače Aki Rahimovski iza sebe ima oko 35 godina glazbenog staža. Vokal je Parnog Valjka od osnivanja grupe 1975. do danas kada Valjak slavi 35. obljetnicu. Spomenimo i kako je 2005. godine Parni Valjak prestao postojati, no 2009. godine dečki su se ponovno okupili i organizirali povratničku turneju.  Nakon odlične turneje “Karlovačko live” i desetak koncerata po većim hrvatskim gradovima članovi Parnog valjka odlučili su nastaviti sa svirkom i snimiti novi album.

Album će izaći krajem svibnja ove godine, a publika u Varaždinu imat će prilike premijerno čuti singl "Aleluja - ja još vjerujem u nas".

Inače, svi obožavatelji Parnog Valjka imaju se priliku danas u 18 sati družiti s Akijem Rahimovskim ispred hipermarketa Branka, gdje se sa njim mogu fotografirati ili dobiti autogram...

Posljednji put Parni Valjak za varaždinsku publiku svirao je u prosincu 2009. godine, a povodom nadolazećeg valentinovskog koncerta porazgovarali smo s Akijem Rahimovskim. Između ostalog, Aki nam je otkrio kakav je osjećaj opet svirati s Parnim Valjkom te koji su mu omiljeni bendovi...

Za početak možete nam reći kako je nakon četverogodišnje pauze bilo opet zasvirati s Valjkom...

Pa evo, od našeg posljednjeg koncerta u Varaždinu prošlo je 14 mjeseci, a ja imam osjećaj kao da je bilo jučer... Tako je bilo i s Valjkom. Čim smo se opet okupili za turneju "Karlovačko live", nisam uopće osjetio da je prošlo četiri godine kako nismo zajedno svirali. Taj osjećaj koji imamo kad sviramo zajedno teško je zaboraviti. To je kao vožnja biciklom...

Kako to da ste se odlučili ponovno okupiti?

Kao prvo moram reći da razlog našeg ponovnog okupljanja i ove turneje nije nostalgija. Nismo željeli vratiti se na scenu i svirati stare hitove. Zato smo i otišli u studio vidjeti ima li Parni Valjak uopće više što za reći i vidjeli smo da ima. Publika je odlično reagirala na naš singl "Stvarno nestvarno" i tako nam dala znak da je odluka o ponovom okupljanju i još jednoj turneji definitivno bila – prava odluka.

Rekli ste da će koncert proteći u znaku ljubavi, balada i ljubavnih pjesama.. Koje su neke od vaših omiljenih ljubavnih pjesama koje je Parni valjak snimio?

Teško je izdvojiti, ali "Stranica dnevnika", "Sve još miriše na nju" i "Hvala ti" neke su od onih koje su mi posebno drage.

Kakvu glazbu privatno volite slušati?

Od domaćih bendova definitivno mi je najdraži TBF. To je bend po mom ukusu koji ima svoju urbanu priču i zaista ih volim poslušati. Osim toga tu su naravno i Prljavci, Psihomodo Pop, kao i legenda hrvatske glazbe Jura Stublić. Od stranih bendova volim Rolling Stonese i Pink Floyd. Stonesi su toliko obilježili r'n'r scenu da mi se čini da će rock prestati postojati kada oni prestanu svirati...

Kako bi ocijenili rock scenu u Hrvatskoj, ima li dovoljno kvalitetnih bendova danas i mislite li da na tržištu ima prostora za takve bendove?

Čini mi se da se nakon našeg odlaska sa scene nije profilirao bend koji bi popunio taj prostor.  Ja bi volio da na sceni postoji čim veća konkurencija, jer konkurencija je ono što stvara kvalitetu. Osim toga, na našem primjeru se pokazalo da se i kvaliteta dobro prodaje. Parni Valjak nikad nije podlijegao trendovima u glazbi, držali smo se svojeg stila i stvarali pjesme koje su bezvremenske i koje mogu slušati i mladi i stari. I evo sad smo opet na došli do raloga zašto smo se opet okupili... Između ostalog razlog je bio taj da damo nešto od Valjka i mlađim generacijama, jer još mislimo da imamo što za dati...


Komentari