razmjena vatre na aktualcu

Habuš i dalje čvrsto uz Vlašića, a Ilčić traži uvođenje oznaka o prikladnosti kazališnih predstava

Objavljeno: 29.12.2016. 10:27

Zadnja izmjena: 29.12.2016. 10:40

Foto: YouTube/Screenshot

Aktualni je sat kao i obično donio brojna pitanja vijećnika, a najviše je rasprave izazvao prijedlog Natalije Martinčević da se pokrene odgovornost direktora Varkoma Vlade Vlašića.

- Iako se svima događa da padaju natječaji, nama su pali svi natječaji. Neću usporediti naš grad s Čakovcem, nego s Petrinjom gdje su prošli svi projekti. Dakle, kada ćete pokrenuti smjenu Vlade Vlašića? - upitala je vijećnica Martinčević, koju je predsjednik skupštine Hehet morao opomenuti zbog prekoračenja vremena.

Na njezino je pitanje gradonačelnik Habuš dao kratak odgovor:

- Neću razriješiti Vlašića.

Vijećnik Ilčić je zatražio da se poput ograničenja za filmove uvedu i slične napomene o prikladnosti kazališnih predstava.

- Glumci su mi rekli da im je neugodno kad imaju određene scene i replike, a u publici su osnovci. - napomenuo je Ilčić, dodajući da će na sjednici ostati svega sat i pol jer mora otići na generalnu probu za svečani koncert u Lisinskom. Njegovu ideju gradonačelnik je označio zgodnom, što bi moglo značiti da će se uskoro na plakatima koji najavljuju kazališne predstave pojaviti i oznake o dobi za koju je predstava namijenjena.

Treba spomenuti i to da je gradonačelnik otklonio odgovornost za prihvaćanje ugovora o interventnom rješavanju otpada iz 2009. godine, te se izjasnio protiv Bunićeve ideje da se u Vijeću snimaju epizode televizijske serije Novinar.

Komentari