Čačić: Pokušavaju me politički i osobno diskreditirati već godinama

Objavljeno: 09.10.2014. 11:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Vezano uz članak objavljen u današnjem izdanju Jutarnjeg lista, koji je došao u posjed ekskluzivne snimke iskaza Josipa Sapunara USKOK-ovim istražiteljima, a u kojem Radimira Čačića Sapunar optužuje da mu je telefonski zahvalio za "crnu donaciju" u iznosu od oko milijun kuna, danas se priopćenjem za medije oglasio i Radimir Čačić.

- Razvidno je da se o namjeri autora i urednika da me se pokuša povezati s političkom korupcijom i politički i osobno diskreditirati – kaže Čačić, koji nadalje tvrdi kako su ga još od 2000. godine, kada je postao ministar graditeljstva u tadašnjoj vladi, mnogi pokušavali vezati uz koruptivne radnje.

Čačić uoči izbora 2007. primio milijun "crnih kuna"?

- U tome naravno nisu uspjeli, a ovo je samo nastavak takvih zlonamjernih pokušaja. Izričito i autor članka i autor komentara Robert Bajruši neistinito navode da sam predvodio, odnosno bio šef HNS-a 2007. godine, nastojeći time stvoriti privid da njihova insinuacija o mojoj odgovornosti ima temelja.

U priopćenju za medije Čačić još napominje da 2007. godine nije bi ni predsjednik stranke ni osoba odgovorna za financijsko poslovanje HNS-a. Zbog toga, kako kaže, "niti ima saznanja nit može komentirati poslovanje stranke u spomenutom periodu, a što se potpuno pogrešno insinuira u spomenutom članku".

 

Komentari